peace =P

Tuesday, May 12, 2009

tu semua kenangan



6:31 AM- MALAYSIA

assalamualaikum...

pagi nie bangun dikejutkan oleh my best friends untuk solat subuh...

lepas jer solat subuh,mcm biasa tibe mase nye aq meluangkan mase untuk bersama kawan-kawan buat terakhir kalinya...pkul 10 pg sat g aq dan beberape kawan yang lain akan ke kuching dan seterusnyer ke key ell....sayu rase nyer...

gelak ketawa, gaduh2, gurau senda,kutuk2 manja(sori semua terover lawak), senaman pagi ar-ruhul jadid kiter...tu semua kenangan...

kenangan??betul ke ia akan jadi kenangan??seolah tak percaya...
perjalanan sebagai anak perantau akan berakhir di sini dan saat ini...
ehm...suke atau tidak..bersedia atau tidak perjuangan tetap akan aq teruskan di semenanjung...mungkin cara nya lain...
tak de lagi klaka srawak (cakap serawak), xde lagi kene tahan dengan pak guard bile nak p program...xde lagi arahan orang atasan yang tidak paham ape yang kami lakukan...semua tu xde...aq nak lihat, bley ke aq "pergi lebih jauh" walaupun tidak menggunakan shell..huhu..tersasul lagi...

tu semua kenangan yang aq akan sentiasa kenang...
sal,mas,kathy,dayah,teh,chah,zla,jue,ija,nadia,ti'ah,ada....
korang tetap akan jadi my best frenz ever...mungkin lepas nie susah kite nak kumpul lagi..baik kat gaza atau pun as-syamz...tapi semua tu klu di ingat2 akan jadi penguat semangat kite...
i love u all lahh...
jangan lupa hantar borang...kui kui kui

ucapan terakhir ku...
"selamat tinggal bintulu, selamat tinggal sarawak, selamat tinggal borneo dan selamat tinggal semua...doa kan sahabatmu ini terus tsabat(kekal) di jalan ini...
insya-Allah perjuang mencari shahid bukan sekadar di sini..ia akan tetap berterusan sehinggalah ALLAH menakdirkan sesuatu yang lain buat ku...aminn"

p/s: doa kan kami selamat smpai ke kampung masing2..hehe..korang nanti selalu la update blog (walaupun aq pun jarang)..xpun yahoo group jer..mane2 yang x dijemput bgtau la...bagi email skali...sorry atas kelalaian ana...

3 comments:

joegrimjow said...

ku mahu pergi borneo nanti!!

Eazy Izzuddin said...

kenangan terindah xD
huhu

joegrimjow said...

nanti ku pulak

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

try tengok

advice (10) aku (24) art (11) bestfrenz (2) cerpen diri (1) cinta (53) dakwah (15) daurah (19) diaries (95) english (11) fakta (1) family (1) free (5) friend (28) gaza (4) hadith (2) hurt (4) iklan (1) insaf (37) islamic (37) jihad (7) jiwakacau (16) lirik (10) love (54) lyrics (7) nasyid (7) o (13) palestine (7) perantau (12) photography (10) puase (7) sahabat (34) sajer jer (38) share (3) sharing (207) soalan (52) stalker (4) tazkirah (17) usrah (15) video (5) wordless wednesay (1)