peace =P

Saturday, May 2, 2009

kisah yang panjang...



3:25 PM

assalamualaikum...

aq rase mcm nak tulis kisah seram jer hari nie...tp mungkin x seram pada korang...die just seram untuk aq jer...huhu..

pagi tadi kak mas ajak gak aq p spital...tau x kenape??korang roll samapai post sebelum nie..nanti korang tau la kenape aq kene p spital...

disebabkan aq nak turun katil pun payah, so aq pun p la hospital bintulu tu...

1st time aq jatuh moto...1st time p hospital bintulu tu...serammm...(korang x rase la kot)...


aq x kritikal..huhu

masuk jer, die bagi surat n tunggu giliran...ade gak kaunter tu tnye...

"kenape??"
"nak cek...jatuh moto semalam.."

tggu la giliran...then..


harap tak naik niii


pak cik ambulance

"siti fatimah mohamad"...dlm hati "saya..saya.."

doktor: awak pun jatuh moto ker??
aq: hehe..yup..
doktor: sakit kat ner??
aq: bahu nie blah kiri..
doktor:cube angkat tgn...(sambil mnunjukan contoh)
aq: angkat bley..tp terhad la..
doktor:pusing tgn bley??
aq:sakit skit...(ade ke suruh pusing..nak angkat pun terhad..)
doktor:moto ok??
aq:no plat patah..
doktor:awak buat ape mase jatuh tu??
aq:ape lagi, angkat moto..pecut balik la...
doktor:ooo..0k..td datang naik moto lagi??
aq:xla..kawan hntr
doktor:ingat naik moto lagi..
aq:hehe..bley je nak pecut lagi (nada belagak)
doktor:awak amik surat nie..tau bilik x-ray kat mane??
aq:huhu..xtau
doktor: awak belok kiri pastu bilik no.15
aq:ok..thankz


surat x-ray aq..

kat bilik x-ray aq kene x-ray 2 kali...sebab 1st die x-ray badan padahal aq sakit bahu...kali kedua masuk balik baru x-ray bahu...

hntar2 jer kat doktor td die tnye...

doktor:awak ade muntah darah??
aq:xde
doktor:sesak nafas ke sakit dade ker??
aq:xde..xde (dgn mata terkejut)

aq dgr gak dieorg de sebut pasal operation...ohww tidak..xkan teruk kot...
doktor:awak duk luar jap, nanti saya panggil

lame nyer...da sejam aq tunggu..

dalam hati hanya Allah je yang tau..berkali-kali aq fikir dan ucap bismillah untuk tenangkan hati...awat lame na nie...

doktor:jom, awak masuk

doktor:ish busy nyer jadi doktor..
aq:memang mcm nie ker slalu??
doktor:sebab 3 hari nie kan cuti, hospital je bukak...
aq:ooo..(ape la agak2 keputusan dr tuuu)
doktor:awak jgn jadi doktor tau
aq:xper..saye jadi cikgu jer...
doktor:cikgu xper...sambil senyum..

ayat last doktor:awak jgn risau, xde ape2...makan ubat nie klu sakit..ok??

aq:alhamdulillah...fuhhhh...mcm gempak jer...(tp kputusan x-ray tu da di bawak ke atas...alhamdulillah ok)

sahabat-sahabat yang menunggu kat luar da nmpak letih sebab menunggu lame sangat..dr jam 11 sampai 2 ptg...sian dieorg..thankz ar korang..



ok ker??
ok jer...
kawan-kawan:alhamdulillah...xpayah la nak tlg hang angkat beg hang nanti (nak balik semenanjung...)
aq: hampehh tulll....

balik nie lapo nyer...tp kk2 plak tutup so aq minummm......

nie jer...huhu sebelum makan ubat...

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

try tengok

advice (10) aku (24) art (11) bestfrenz (2) cerpen diri (1) cinta (53) dakwah (15) daurah (19) diaries (95) english (11) fakta (1) family (1) free (5) friend (28) gaza (4) hadith (2) hurt (4) iklan (1) insaf (37) islamic (37) jihad (7) jiwakacau (16) lirik (10) love (54) lyrics (7) nasyid (7) o (13) palestine (7) perantau (12) photography (10) puase (7) sahabat (34) sajer jer (38) share (3) sharing (207) soalan (52) stalker (4) tazkirah (17) usrah (15) video (5) wordless wednesay (1)