peace =P

Saturday, March 26, 2011

diam

lame x update...
doesnt matter...life become so much busy...
a bit miserable but thankz and syukur pada Allah kerna masih memberi ketenangan...
"sesungguhnya dengan mengingati Allah hati akan menjadi tenang..."

diam x diam, da masuk 11th week da upm...
xsabar rasenyer nak habiskan degree nie...
walaupun ade lagi setahun final project...
3tahun diploma + 3 tahun degree...i guess thatz a long pressure...but happy...

impian menjadi marketer mcm kne tinggalkan sekejap...
sebab??
mak aii...susah gellzzz subject nyer...
nangis??da xde air mate da....
(thankz to yang sudi mendengar keluhan..mesti stress dapat best frenz mcm aq kan??
da la luahkan masalah...siap luahkan perasaan lagi....xde niat nk igtkan mase silam kite...
cume bile emo, mmg gitu....)

ape2 pun, i really want to become a good marketer...
baik market product, or market dakwah (nie yang priority)
pray for my best in marketing subject...

anyway, today off to Raub, Pahang...trip with coursemate and Dr. Norsida...
hope can gain something for my soul...sebab i suppose go to daurah tp trip nie...;(
rindu da kat Ustaz.s and kata2nya yang basah tu....

p/s: nmpak nye seseorang sudah pandai bermain kata2 manja...erk~??!!

Wednesday, March 16, 2011

smile


simple word can actually makes u smile...
but it depends...

some people love to heard music of violin if they stress...
some of them love music from piano more...
but me..."music" that i like is a word from someone that care...
those "music" can makes u smile until the end of the day...

but the issue is...
can we have those "music" everyday to make we smile??
exactly answer yes...word from Allah is the best music...

somehow, for bonus...
u can have a "music" from ur own frenz...
simple word..."appreciate"...

look what i get from one of my frenz:
first:
"thankz 4 de music u send...very nice music, i'll appreciate it.."

second:
"p/s smoga berjaya!!! n snyum2 slalu"

third:
"Nti aq blanja ko ais krim yek..Tq"

dan banyak lagi...
its absolutely simple...but can makes someone smile...
thankz to those who send me all the message....

so, what u waiting for...send your message to your frenz too...
believe me...it worth it...
who know if she/he can smile after this...
no more stress in life with frenz...
thatz what frenz use for, rite??...

p/s: even thought we far, yet we r too close...doakan semuanya akan kembali normal....
time will cure most of the hurt...

Monday, March 7, 2011

nikmat

nikmat...N.I.K.M.A.T

mungkin senang untuk kita menasihatkan orang agar menanti hikmah tentang perkara buruk yang berlaku...namun hakikatnya, penerimaan nya agak sukar..(ikut pengalaman la)

dan yang paling sukar adalah untuk menikmati ujian yang Allah bagi pada kita...

secara seriusnya, my weeks full of frustration things...
lepas satu, satu bende jadi...
tp bila fikir balik, yeah...mungkin kerna kesilapan aku sendiri...
atau mungkin nie je la cara Allah nak hapuskan dosa2 aku yang lepas...

firstly, my result a bit lower that i usual get...frust?? tipu la klu kate tak...
tp bila mengenangkan result Allah yang takdirkan...then tenang skit...

second my pasar tani seems in the bad mood...why??
mungkin sebab xramai pelanggan....tp bile fikir rezeki Allah yang tentukan then tenang skit...

thirdly, balik rumah...
"b, ade surat saman..."
what da.....saman from PTPTN...RM 796.00 + RM 50.00 (fee guaman)...
well, i'm student k...nk tangguh x bagi...
alasan: "sebab u x pinjam PTPTN lagi mase degree nie"
ohw, ok...
my 1st saman in my whole life...bukan pandu laju, bukan langgar lari tapi hutang...
baru umur 23 tahun, hutang keliling pinggang...haha
what a life....

xpe la...
mase nie la aku kne tarbiyah diri sendiri tentang nikmat tenang yang Allah da bagi sebelum nie...
Allah hanya menarik nikmat tenang je dari aku, dan aku dapat rasekan my life full with miserable...
cuba bayangkan klu Allah tarik nikmat lihat, rasa, bau dan yang paling penting klu Allah tarik balik nikmat iman dan islam dari kita sebab kita tak menghargainya...
nauzubillahi mazalik...

ujian Allah juga satu nikmat bagi mereka yang inginkan dirinya dicintai Allah dan Rasul...

i'll try to be strong....for everybody...
alhamdulillah usrah banyak membantu...

p/s: pernah teringin nk duk dlm gua dan tinggalkan semua kerja sihir dan masalah dunia...tp........

Tuesday, March 1, 2011

28hb022011

to makes everything run smoothly and cool...
i need to change something...
different than what i always do....

stop talking and do not ever dare to chat again...
thatz better...

mungkin sebab terlalu banyak dosa and coz ujian nie datang untuk mencucinya...
and my heart crying deeply...
what else to do??

p/s: perempuan yang baik untuk lelaki yang baik...dan aq???

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

try tengok

advice (10) aku (24) art (11) bestfrenz (2) cerpen diri (1) cinta (53) dakwah (15) daurah (19) diaries (95) english (11) fakta (1) family (1) free (5) friend (28) gaza (4) hadith (2) hurt (4) iklan (1) insaf (37) islamic (37) jihad (7) jiwakacau (16) lirik (10) love (54) lyrics (7) nasyid (7) o (13) palestine (7) perantau (12) photography (10) puase (7) sahabat (34) sajer jer (38) share (3) sharing (207) soalan (52) stalker (4) tazkirah (17) usrah (15) video (5) wordless wednesay (1)