peace =P

Sunday, February 28, 2010

confius

assalamualaikum...

sometimes we dont even know, which feeling is true and right...
sometimes wrongly choose the wrong one...

its happen to me several times...
and what happen after that??
totally felt guilty...cant turn back n cant even move foward...

and even sometimes the feeling of guilty is also the wrong choose of feeling...
totally confius...its been 4 years of feeling guilty and move...
to who??i dont know...

Ya Allah, YOU never test a person over her limit...

p/s: when i ask for forgiveness from someone..that someone just say "its ok"...whats ok??..it is better if that person can say "i forgive u"..may be i feel better then...

Friday, February 26, 2010

miss him


assalamualaikum...

today...
last day to us,
last day for us,
to be together
after 4 years..
how can i live without arj team in my life..
how can i survive with my new family...

i try to believe i can, i could
and hope the same goes to all arj team...


somebody ask me:
her:what u do if Rasulullah just in front of u today, right now
me:i will said i love him and miss him
her:ohw, if i were u..i will say sorry about what happen today..
i keep silent and really miss him...i will say sorry too actually...
i said i love and miss him, but i am not following his sunnah with all my heart...
his biggest sunnah that he left for us: dakwah

can i say i love him??or miss him??
will he accept me??
why he left me here??i know there must be a reason..it is fate..

ps: selawat ke atas baginda...its maulidur rasul..what gift that we wanna give for him??

Tuesday, February 16, 2010

just word

life is tough..and somehow i almost lossing the right path...
can i mad to "syaitan"??..
or just admit that syurga itu memang mahal....

tired think about something that not suppose to be think...
am i a normal person??
or i need to change a bit (especially my mind) to be special??

because muslim is special...and muslim dijanjikan syurga...
muhasabah....

Thursday, February 11, 2010

hadiah ulang tahun


assalamualaikum...

hari nie genap la umur ku 22 tahun...(tahun masihi la)

selalunye kite akan dapat hadiah dari sahabat or family..tapi aq sangat gembira sebab aq terima lebih dari itu...

aq menangis kerana rindu kan seseorang dan rindu itu adalah buat Rasulullah s.a.w..
apa yang lebih bahagia bagi aq melainkan perasaan cinta dan rindu yang Allah ilhamkan buatku kepada seseorang yang berhak..iaitu Rasulullah s.a.w...

satu kisah cinta dan rindu Rasulullah buat umat akhir zaman (bukan fix=ulang cerita): Rasulullah sedang merindui seseorang..dan sahabat bertanye "siapakah mereka?"(dlm keadaan yang agak jeles la) Rasulullah menjawab..mereka adalah umatku yang melaksanakan sunnah ku, mencintai dan merinduiku tanpa melihat wajahku...(itu la die umat akhir zaman yang masih mengikuti jalan Rasulullah...)

kire cinta and rindu aq berbalas la...cume Rasulullah balas lagi awal...
i really really miss him....(selawat ke atas baginda)

p/s: dapat hadiah bezday cincin dari sahabat seusrah...hehe thankz adawiyah...buat nadia, keronsang pun cantik gak...kek pun cantik, makanan pun best...hehe uhibbuki fillah...

Wednesday, February 10, 2010

langkah bermula -muntalaq

assalamualaikum...

seems like, it is been too long i didnt write a things in my blog...
there so many job to do...really cant find a time to write my life...

but today ade makhluk ALLAH yang buat aq terfikir betapa sebebnarnya klu boleh manusia tu nak islam (ad-din) kene ikut ape yang die fikir..bukan ape yang islam nak kite buat...

aq xtau ape yang harus aq katekan pade die...hanya kerana kite bukan ustazah yang belajar kat mesir, then kite xde hak untuk menegur kemungkaran...xde hak bercakap tentang islam....
terlalu jumud pemikiran kite tentang sape yang berhak menyebarkan islam...
klu mcm tu..confirm2 ustaz ustazah jer yang dapat masuk syurga....

sedih nye, bile kite cube tegakan agama ALLAH, tapi ada yang mempertikaikan...
tapi itu lah ujian...tanpa ujian mane mungkin kite akan mendapat cinta ALLAH...

p/s: bulan feb bukan bulan cinta yer walaupun banyak ceramah sume pun pasal cinta....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

try tengok

advice (10) aku (24) art (11) bestfrenz (2) cerpen diri (1) cinta (53) dakwah (15) daurah (19) diaries (95) english (11) fakta (1) family (1) free (5) friend (28) gaza (4) hadith (2) hurt (4) iklan (1) insaf (37) islamic (37) jihad (7) jiwakacau (16) lirik (10) love (54) lyrics (7) nasyid (7) o (13) palestine (7) perantau (12) photography (10) puase (7) sahabat (34) sajer jer (38) share (3) sharing (207) soalan (52) stalker (4) tazkirah (17) usrah (15) video (5) wordless wednesay (1)