peace =P

Wednesday, February 10, 2010

langkah bermula -muntalaq

assalamualaikum...

seems like, it is been too long i didnt write a things in my blog...
there so many job to do...really cant find a time to write my life...

but today ade makhluk ALLAH yang buat aq terfikir betapa sebebnarnya klu boleh manusia tu nak islam (ad-din) kene ikut ape yang die fikir..bukan ape yang islam nak kite buat...

aq xtau ape yang harus aq katekan pade die...hanya kerana kite bukan ustazah yang belajar kat mesir, then kite xde hak untuk menegur kemungkaran...xde hak bercakap tentang islam....
terlalu jumud pemikiran kite tentang sape yang berhak menyebarkan islam...
klu mcm tu..confirm2 ustaz ustazah jer yang dapat masuk syurga....

sedih nye, bile kite cube tegakan agama ALLAH, tapi ada yang mempertikaikan...
tapi itu lah ujian...tanpa ujian mane mungkin kite akan mendapat cinta ALLAH...

p/s: bulan feb bukan bulan cinta yer walaupun banyak ceramah sume pun pasal cinta....

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

try tengok

advice (10) aku (24) art (11) bestfrenz (2) cerpen diri (1) cinta (53) dakwah (15) daurah (19) diaries (95) english (11) fakta (1) family (1) free (5) friend (28) gaza (4) hadith (2) hurt (4) iklan (1) insaf (37) islamic (37) jihad (7) jiwakacau (16) lirik (10) love (54) lyrics (7) nasyid (7) o (13) palestine (7) perantau (12) photography (10) puase (7) sahabat (34) sajer jer (38) share (3) sharing (207) soalan (52) stalker (4) tazkirah (17) usrah (15) video (5) wordless wednesay (1)