peace =P

Tuesday, October 27, 2009

final menyerang

2:34PM-upm

assalamualaikum..

aq rase lame gak aq xmenerjah blog nie..
al maklum ler..as a student, final exam mmg akan beri impact..hoho..(betul ker???)

aq xpasti berape banyak final exam aq da lalui, tapi ape yang pasti masih banyak final exam yang bakal aq lalui..

mood
aq xbrape nak ade mood...seram,sejuk,xselese,letih,malas,sedih...mcm2 perasaan berbaur..

ape2 pun,
aq kene tau..nie baru final exam di uni..
final exam akhirat xdapat aq gambarkan...
ape yang pasti preparation utk final exam tu aq xcukup bersedia lagi...
lansung xcukup...
aq sedang "mencari spirit yang hilang"

tukar ciriter plak..
love,
tadi aq bukak email..ade somebody hantar email..
tajuk die..
"love is serius mental disease"
aq try bukak read more die..tapi error..xtau la knape..
tapi aq rase memang pun cinte tu satu penyakit serius..
ramai orang xsedar...
klu cintakan Allah, itu lebih baik pada aq..
semoga hati ini xkumpulkan dua cinta didalamnya...
cukuplah cinta Allah...

p/s:semoga semua akan dapat mejalani final exam dengan hati yang bersih dan niat yang betul..aminn

Monday, October 12, 2009

worm

4:36PM-kelas lab ellis

assalamualaikum...

1990- umur aq 2 tahun..sebut worm, aq pun xpasti ape maksud die..."ade ke orang sebut ar mase tu??"ape2 la...kisah aq pun..korang xtau

1998-dulu klu sebut worm, atau cacing..aq akan terus lari..
geli tahap naga wat aq susah nak interct ngan binatang tu dari kecik lagi...

2007- aq still geli ngan binatang name worm...walaupun aq amik perladangan dan main ngan tanah setiap hari kat kampus...
2008- aq memancing gune worm aka cacing..tapi bos aq yang pasangkan umpan..kali ke 3 aq jerit name die pasang umpan..die da xnk layan..hilang mood mancing aq...

2009-aq da xamik ladang sebab xnak main ngan worm..tapi baru2 nie, ade worm yang aq x geli tapi aq geram telah muncul dalam lap top aq..name nyer virus worm32...
tensen xpayah cakap...

ade sape2 tau mcm mane nak buang worm dlm c yang telah beranak pinak x??
tanpe perlu format sekarang
da terlalu banyak..
assgment tgh klimaks...

p/s:worm...worm...knape la name ko worm....lari..cacing kejar..

Friday, October 9, 2009

peringatan

11:20am-fakulti pertanian2

assalamualaikum..

lame rase nyer tak datang lawat blog sendiri n blog orang lain...
al-maklum la..dalam life student..akhir2 sem terdapat tarikh2 keramat hntar asgment..

kenape sukar untuk kite berbuat baik??
dan bile kite nak ajak, selalu jer kejahatan mendahului...
aq pun xpasti...

tapi satu persoalan dari sahabat...
ape niat awak??
dan bile kejahatan datang dulu, awak terus down nak ajak wat baik...
mesti sebab awak terlalu melihat pada hasil...
sebnarnyer..ape yang penting is usehe...
hasil kan Allah yang tentukan...

ape tau bende tu..
tapi kadang2 aq luper dan terus down..
aq xcukup prepared untuk itu....=(

Sunday, October 4, 2009

now is different

10:21-fakulti kejuruteraan,UPM

assalamualaikum...

setelah jamuan dinner QKS 2120 (bola tmpar), aq amik keputusan tido bilik kawan jer..
bas pun da xder nak balik kolej sendiri...
best ar dinner korang....thankz en.asri sebab jadi fasi yang rock n anak2 cute ar..haha

ape2 pun bile buat jamuan n berkumpul, teringat kenagan aq n adik2 di bintulu...
makan, tido, gurau bersame2...
aq tau tu sume kenangan...
ape yang pasti ia kenangan terindah...

ape2 pun..aq kene yakin n percaya..
now is different..
da xsame lagi...
kerje kene 2 kali gande sebab pihak lawan bergande2 kat malaysia nie...
tensen ar gak bile nak melawan sesuatu yang da memang da berakar..
tapi best ar gak kadang2 sebab lawak gak budak2 nie bile suke bergosip2...

gosip...
tu la yang selalu aq dengar...
mungkin mcm x dosa jer dengar perkataan gosip..
tapi klu aq cakap mengumpat???

gosip=mengumpat..
pendapat korang??

p/s:lap top kesayangan ku (thariq) rosak sebab virus melampau UPM nie..tensen jer....sape la yang wat virus2 merepek tu....da ar xbley repair....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

try tengok

advice (10) aku (24) art (11) bestfrenz (2) cerpen diri (1) cinta (53) dakwah (15) daurah (19) diaries (95) english (11) fakta (1) family (1) free (5) friend (28) gaza (4) hadith (2) hurt (4) iklan (1) insaf (37) islamic (37) jihad (7) jiwakacau (16) lirik (10) love (54) lyrics (7) nasyid (7) o (13) palestine (7) perantau (12) photography (10) puase (7) sahabat (34) sajer jer (38) share (3) sharing (207) soalan (52) stalker (4) tazkirah (17) usrah (15) video (5) wordless wednesay (1)