peace =P

Wednesday, December 29, 2010

summer


pelik bin ajaib...
read this: summer break term

sooner or later, all IPTAs gonna use summer break term...
once i read this, mcm xpercaye...
mungkin best n mungkin gak xbest...
sebab universiti malaysia banyak exam
seriously...n mati la klu cuti 4 bulan...
maka nya kuliah akan jadi 8 bulan je...so, 1 sem 4 bulan....
bulan pertama:study
bulan ke-2:1st test
bulan ke-3:2nd test
bulan ke-4:final exam...
i'm a dead duck...
logik ke x logik schdule gini??
erm,mgkin klu kurang kan exam lagi best bunyi nye...huhu

once i'm thinking...
why this decided??
since malaysia have summer all the time...
we dont need summer break...LOL~~

however...just letz wait n see...
fuh~~~

p/s: is this changes will effect me and my study??wondering.....

Sunday, December 26, 2010

dream

i once thinking....

kebelakangan nie selalu jer mimpi pasal seseorang....almost every night..
ade maksud ape2 x...ke mainan tido...erm~~ape2 la...

my heart tgh meng'healing' kan dirinya sendiri....

setiap kali impian dihancurkan dgn sgt hancur...
setiap kali tu aq akan bina impian baru...
mungkin kali nie, klu ia hancur lagi...
i guess i will stop dreaming...
but until then, letz wait n see what going to happen about recent dream...





p/s: i miss someone that give me superb spirit a long time ago...why theres no replacement??

Friday, December 24, 2010

new

agak lame xmengenakan tacapan untuk minat seni aq...
bile nk start balik, punye la malas nyer...

lagi pun photoshop x install lagi...
and movie pun susah nk start baru sejak kamera rosak nie...
(but still working on one movie right now) yosh~~

tp, couple of days ago, my sis ask for my design for family shirt...
just finish one design...

letz see what i've got...


is that ok??

somehow, my family ask for another design...so, still working on it...
my nest design will be show tomorrow..hehe
excited when i can make my skill useful to others...yatta!!!yoshhh


p/s:well, if u guyz love my design and may be want to order your family shirt, can email me....
price can be deal...
this is my email: tim_possible88@yahoo.com.au


Wednesday, December 22, 2010

pass

fuhh!!~~

guess agak lame gak x update blog nie...
mungkin cuti nie banyak sgt melancong...huhu

baru je seminggu lepas pergi johor dan 3 hari lepas p lagi...
xpernah drive sejauh itu...
anyway, alhamdulillah...no accident this time...hehe

actually i miss my best friend a lot...can i??
xsabar rasenyer nak balik kampus dan sibuk kan diri...

ape2 pun, hujung minggu nie, nmpaknyer ramai akhwat akan flying2...
ade jakarta and ada yang ke bintulu....
semoga perjalanan antunna lancar...insya-Allah...

p/s: mcm mane nk lupakan seseorang yang xpatut di ingati?? i'm a bit misery now....

Tuesday, December 14, 2010

trust

erm~~today a bit tired...
driving all day...but i have fun...

its already 1:55am waktu Malaysia...
i wonder whats happen in others country...working may be...

i thought about what people say to me todays...
that you never trust a man even your bestfriend...
should i follow that advise??
or i just ignore...or may be think that couple times before i decide...

well, i start to doubt about something today...
trust is not an easy word...
but once i say i trust, it mean i trust...
but once its broke, i consider not to trust again...
sound serius ek??

p/s: schedule almost full, but it is the best time to forget bad feeling...

Thursday, December 9, 2010

kecoh

erm~~
KECOH...
student upm sekarang ini kecoh dengan student portal upm yang telah bertukar wajah...
cewah...mcm berite ape jer...
ape2 pun tahniah buat upm sebab nmpaknye student portal baru nie lebih transparent kepada pelajar...
erm, utk pengguna baru...password kne caps lock dulu...then change la balik....

dan rmai jugak yang sibuk mengira gpa semester lepas...al-maklum la..result xkeluar lagi, so kne kire sendiri...
mase nie la sume sibuk mintak ajar...mcm mane nak kire gpa...bagus betul...

ape pun...
i thought all my cosmate getz their better result...
coz most of status on facebook showing the happiness sound of wind...
alhamdulillah...
ape2 pun, result Allah yang bagi....
so, panjat syukur kepada Allah swt atas apa jua rezeki yang dikurniakan pada kita...

kite sering lupa yang semua pun Allah swt da tetapkan...tp kite tetap jugak nk tentukan takdir sendiri...usaha gile2 smpai lupa tanggungjawab sebenar...
dan bile result xbaik...kita akan salahkan Allah....sebab xmakbulkan doa kita...
tp sesuatu yang buat aq sedar....bile kite nk sgt uruskan dunia kita, then Allah akan bagi kite uruskan dunia kita....dan bile kite gagal...mase tu lah kita akan rase down yang teramat sgt....
tp klu kite tlg Allah..kan Allah da bagitau dlm surah Muhammad ayat 7..."klu kita tolong agama Allah, Allah akan tolong kita"

tiba2 aq terase...apa yang aq da buat selame nie??erm~~muhasabah diri....

me n my result??
alhamdulillah...if there's no changes on this new portal student, i'm dean...
but still...the truth result not coming up yet...
so, still pray for the better and the best result....

p/s:ape2 pun, subject akaun tetap B+...adoyaiii...tp amik business....hehe...alhamdulillah...

Monday, December 6, 2010

azam 1432


SALAM AKHIR AND AWAL MUHARRAM 1432

sampai jugak tahun baru hari nie(baru jer lepas solat maghrib nie)...
azam baru...erm~~~banyak...insya-Allah akan tunaikan semuanya....
tp selalunyer azam tinggal azam...

tp xper...
xkesah pun...asalkan ade azam...dari xde...

alhamdulillah...
tamat juga MAHA2010...
kepenatan yang mmg tiada taranya...
for 1st time join exhibition international...sgt2 mencabar....
melihat karenah manusia ciptaan Allah...sgt menarik and tertarik...

ade satu kenangan yang mmg xdapat dilupakan...
ape die??bertemu dgn seorang jejaka yang lain sgt pemikiran nya mengenai islam dan dakwah...
well, fikrah lain..susah nk cakap...
ape2 pun aq yakin dengan jalan dakwah dan cinta Allah yang aq tempuh sekarang nie...

berjumpe dgn jejaka nie buat aq sedar...betapa buang masanya mempelajari sesuatu tanpa amal...dan ruginya masa berdebat tentang sesuatu...dan yang pasti perdebatan lansung xmenambah iman...fuhh~~~

insya-Allah..aq ingin terus berada dijalan dakwah nie...
walau sebagaimana susah sekali pun...

dan syed qutb pernah berpesan:"jalan ini tidak ditabur dgn bunga2 harum"
aq harus bersedia dgn itu.....
dan Hassan Al-Banna pun pernah cakap: "tidak salah jika kamu merasakan beban berada dijalan dakwah nie...sebab ia mmmg satu tanggungjawab yang berat"...

berbunga rasanya mendengar kata2 org berjuang dijalan Allah nie...semuanya sedap didengar walaupun bunyinya adakala keras....

p/s:tiba2 rindu Rasulullah saw...teringat peristiwa hijrah yang sgt memberi semangat buat kita....teringat jugak jaulah ke JB and melaka minggu lepas....nti la share...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

try tengok

advice (10) aku (24) art (11) bestfrenz (2) cerpen diri (1) cinta (53) dakwah (15) daurah (19) diaries (95) english (11) fakta (1) family (1) free (5) friend (28) gaza (4) hadith (2) hurt (4) iklan (1) insaf (37) islamic (37) jihad (7) jiwakacau (16) lirik (10) love (54) lyrics (7) nasyid (7) o (13) palestine (7) perantau (12) photography (10) puase (7) sahabat (34) sajer jer (38) share (3) sharing (207) soalan (52) stalker (4) tazkirah (17) usrah (15) video (5) wordless wednesay (1)