peace =P

Saturday, February 25, 2012

last post

well, i know xrmai pun y follow blog nie...
tp sgt2 thankz pd y da byk share pendapat untuk blog nie...
a lot of things happen..

lepas ayah meninggal hari tu,
aq jadi lain skit..
lain mcm mane, biar la aq je y tau...

lepas tu byk sgt bad things happen...
yup,jgn lupe sabar...

so, lepas lame fikir2...
aq nk jadikan tarikh 24 feb 2012 sebagai pengakhiran blog nie...

aq akn keep blogging...
cume pada page yang lain..and cerite y lain...
penulisan y lain...
semua lain la...

so, thank for the big support...
dgn lafaz bismillah aq akhiri penulisan nie...

p/s: persahabatan itu satu perkara y sgt aq suke...cume jgn pernah mengkhianati~~

Saturday, February 11, 2012

11feb2012

Selamat Ulang Tahun Sayang~~~~

well, well, well...
officially today!!!!
24 years old already...

last year, sambut birthday ke-23 di putrajaya...
dengan sahabat2 ex-dip...sape y boleh lupe...
masih segar dalam ingatan memori mase tu...
happy, gembira...yeahhh~~

tapi...
bile masuk 24 tahun nie...
tetibe rase tua...rase umur da menghampiri suku abad...
satu bende y bermain dlm kepala otak nie...
adakah aq da jadi hamba yang Allah nak??
atau sekadar manusia biasa??

aq mulakan hari ulangtahun aq dengan qiam...
tp adakah itu mampu mgubah hakikat diri yang da jauh dr cinta Ilahi??
adakah masih ada ruang utk aq ulang semula hari sebelum nie??
ia berkisar di situ....
namun yakin lah...
masih ade ruang untuk bertaubat untuk setiap hambaNya...
1. selagi nafas masih terhela
2. selagi sangkakala yang pertama belum berbunyi

aq yakin Allah masih sayang kan ku...
dan nafas hari nie, adalah hadiah dari Allah untuk ku...
memberi ku satu lagi hari sebagai peluang menjadi hambaNya...
nikmat islam n iman...
satu kemanisan y aq xmampu lupa...
nikmat usrah, dakwah n tarbiyyah...y buatkan aq masih sedar siapa aq...
kesilapan demi kesilapan dilakukan...
namun perasaan mnyesal, insaf, sedih, takut...
buat aq rasa, itu lah hadiah Allah buat ku...
syukur Alhamdulillah...
satu ucapan y xkan pernah cukup utk menggambarkan hadiah2
yang Allah da beri dlm hidupku...
akhawat2 y menyayangi...
xkurang jugak y memberi cabaran dan menduga keimanan n ukhuwwah...
semua tu hadiah...terima kasih Allah...

ok...
tinggalkan rs itu sebentar..
what happen to me today...on my birthday
let see~~~

1. tepat 00:00, nyanyian lagu birthday versi sengau oleh my roomate n budak2 aqua (lili, ecah n diana)...wow!! expect the unexpected, rite...haha
1st time in my 24 olds life...korang ade??haha
kek angry bird merah (aq beli sendiri..haha)...happy!!!
2. calling and birthday song from my trusted person...yeah, on 00:01..appriciate that...
tahun lepas, die ahli y smbut my birthday di putrajaya..cewah~~
somehow, thankz sebab smbut my birthday awal...best n memoriable...
3. first fb wisher, my coursemate...thankz bro~~
4. someone brother ask me.."fatimah, kawin bile??"...well, i'm shock~~seriously
5. erm~~nothing more happen...haha

mungkin sebab da tua kot...hadiah??
my sis kate di sanggup beli ape je y aq nak...tp, aq xsuke mintak...
nmpak desperate kan??haha

ooo...my best friend??
not the earliest wisher...not even remember i guess...
well, may be i'm now less important...bcoz he has someone better..hihi
never mind...

ok...thatz it!!
oooohhw...my result for semester 5...
got dean again...but spoiled by one subject...B+...
rs mcm mmg lecture tu xsuke aq...nk buat mcm mane...hurm~~~


haha...xnmpak yek...xpe la...
thankz buat semua lecture...seems like, 1st class degree harus dilupakan...
xkan dapat punye....
xpe, itu la rezeki...and ade hikmah atas segalanya...

ok, chow!!
yoshhh~~~

p/s: memang xde y nak bagi hadiah yek??sedihnye...haha

Tuesday, February 7, 2012

29jan2012

hari ni da 7th february 2012...
perasaan hari nie bercampur baur...
rimas rasenye ade perasaan mcm nie...
serius~~~

well, 29jan2012...
tarikh aq kehilangan seorang insan...
insan y darahnya mngalir deras dlm darahku...
seorang insan y aq sayang...
seorang insan y tidak mungkin ada gantinya lagi...
tepat jam 2:10pm/29Jan2012...
aq kehilangan ayah...

wlupun da 10 hari, perasaan seperti...
ayah sentiasa ada...
mungkin sebab mmg ayah jarang di rumah...
ye la...balik seminggu sekali...
sbb ayah kerja jauh dr rumah...

kami redha atas pemergianya...
pesanan pakcik "boleh menangis, tp jgn meratapi"...
ye...aq tau...

sejak ayah xde nie...rs mcm lain sgt...
byk perasaan bersalah, mnyesal bermain2 dlm otak fikiran aq...
mungkin sbb byk salah silap y da aq lakukan...
mmg banyak...
syukur kepada Allah...
kerna aq pernah merasai pelukan dan ciuman dr insan bergelar ayah...

aq doa ayah berada dikalangan hambaNya y disayangi dan diredhai...
dan aq...
nak brubah...aq nak jadi anak y dikatakan aset kepada kedua orang tuanya...
insyaAllah..

aq bersyukur...
kerna aq masih punya emak...
masih belum terlambat untuk aq berbakti pada emak...

p/s: sometimes i feel like i am crazy...did i??

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

try tengok

advice (10) aku (24) art (11) bestfrenz (2) cerpen diri (1) cinta (53) dakwah (15) daurah (19) diaries (95) english (11) fakta (1) family (1) free (5) friend (28) gaza (4) hadith (2) hurt (4) iklan (1) insaf (37) islamic (37) jihad (7) jiwakacau (16) lirik (10) love (54) lyrics (7) nasyid (7) o (13) palestine (7) perantau (12) photography (10) puase (7) sahabat (34) sajer jer (38) share (3) sharing (207) soalan (52) stalker (4) tazkirah (17) usrah (15) video (5) wordless wednesay (1)