peace =P

Thursday, November 25, 2010

MAHA2010

for more info about MAHA2010: http://www.mahaexpo2010.com/

salam...

beberape bulan nie aq diselubungi dgn mcm2 perasaan...
bercampur baur...benci, sayang,suke,bimbang,cemburu,rindu etc...
rimas sgt2....

seriously i'm on the way to search some peace in me...
a peace that i miss so much....
and i know the important now is, i really need to work hard to find the same peace i got when i was in Bintulu...ohw, Allah...i really need that peace....

anyway, ape kaitan dengan MAHA ye x??

actually i try to forget all the mess i made from this early year till today...
it is really mess up my life....

so, i try busy up my life with something else...better than sit alone and think how to clear up all the mess....so, i off to MAHA...

my schedule in this holiday...
tmorrow of to MAHA...and may be i off to Melaka tomorrow nite untill sunday and get back to MAHA untill 5 dicember 2010...
see u guyz there...yoshhh!!!

how about the other weeks??
still thinking how to full up my schedule...
so, i dont need to think about my life as an empty glass....

thats all....

p/s: i almost forget about my objective to create this blog...need to consider things back again...people start to ask me..."u blog seem different this day..." opss!!!!

Tuesday, November 23, 2010

weds


another wedding i already attend...

my best friend for sure...
the first question i got from my family...
"dont u thinks its too young for ur friend to get married??"
on 22 years old???
yeah...absolutely...tp jodoh...cant say any comment bout it...

aq smpai lmbat pun wed my friends tu...
exam smpai 4 ptg, on saturday...sedih...
but i still make it...
pecut dgn krete kancil ayah y da expired rotax...
sgt mencabar...siap langgar lampu merah(xsengaja)...
menggigil kaki...
nk kejar wedding kawan punyer pasal...yosshhh!!

cuti sem nie jer ade almost 5 wedding i need to attend...
banyak tuuu.....hope i can make it...

erm~~tu cerita yang mmg confirm (insya-Allah) kawin sebab kad kawin da smpai...
tp aq semakin rimas dgn cinta...

zaman skang couple2(y belum tentu pun kawin) semakin berani mencabar Allah swt....
well, xpayah citer panjang2...tgk youtube kat fb jer pun da seram n cukup untuk menginsafkan diri yang kadang2 lemas dgn ujian dunia....

aq??
seram nyer duduk kat bumi...rase nk p marikh...haha(bley ker??)
takut gak klu2 diri hanyut....
da tgk org lain hanyut...mesti xnk diri hanyut...
thankz to akhwat yang banyak menyokong....

kepada bakal pengantin...selamat pengantin baru...
kepada yang belum confirm, cepat2 la...
jgn mencabar Allah swt sebab Allah sedikit pun xterjejas dgn cabaran kite as manusia....
tp kite lah yang akan rase kerugian yang teramat sangat tu....

p/s: well akan join jaulah adik2 ke melaka...semoga dipermudahkan urusan...seramnyer nk drive adik2 nie....hehe=P
yoshhh!!!

Wednesday, November 17, 2010

dad

sepuluh hari yang lepas...
8 hb november 2010...

aq da start my final exam...erm, agak mencaber sebab paper straight 8,9,10 dan 11hb...
that absolutely killing me softly...
anyway, 1st paper...great...my arab subject..and theres a time, i couldnt understand what actually the question ask for...sooooo arabic...
the only translation is the question....and the others....greaaaattt....im so malay...

then 8hb nov 2010- my dad birthday....
i wish him...
and he reply this:

"Baby orng pertama ingatkan ayah. Tak perasan lak ayh dah masok sweet 18,.....plus 40
ha...ha...ha. Tq anyway"

dont it sound cute!!!!...
and my frenz said...
"sekarang aq tau mane team dapat perangai die nie.."
well, like father like daughter...

17hb nov 2010
selamat hari raya aidul adha for everyone...
aq raye kat upm kali nie...
ingat da balik Malaysia bley raye ngan family...jawapanyer...x
klu da paper besok pagi...

policy and regulation...
my best frenz said, "xpayah blaja subject mcm tu, bukan ke dalam hidup kite da mmg ade polisi sendiri..."yup die betul..

ape2 pun.. i had fun in this 10 days...
bad time, lovely time...
and i love my life...

p/s: ops!!!..xstudy lagi nie...Dr.Amin...bg markah lebih!!!!

Thursday, November 4, 2010

quote


quote for today...

my frenz quote this on his facebook for me:

"kurang motivasi la ko ni tim. manusia hnya mggunakan otak die x sampai pun 1 peratus, smpaikan org bijak pandai mcm einstein tu pun gunakan otak die x smpai 2 peratus. so, org yang tekun dan berusaha, akan dapat menjadi pandai, x kira sapepun. ko masih ade potensi untuk jd insan cemerlang. aku sebenarnya merepek, tp lantakla. ko blaja sungguh2, ilmu yg dberkati Allah n guru tdk dberikan gred tp memberi manfaat kepada siapa yg menggunakannya dengn cr yg btul. sekiann........"

so, yes...he's right...
gambate kudasai team...
final exam coming!!!!

p/s: nmpaknyer xjd p terengganu...mmg aq n terengganu xbrape nk ade jodoh...aq da p semua negeri di malaysia termasuk brunei tp belum pernah jejak terengganu n kelantan..T.T

Tuesday, November 2, 2010

1:50am

cewahh..mcm crite hantu jer tajuknye...

bukan crite seram pun...
it just i've got msg on this time....
sound....

"Life is a continuous experience. It is given to us in stages, one day at a time..
do not look back and grieve about the past, for it is gone forever...
Do not be troubled by the future, as Allah will provide..
Live in the present and make it so beautiful...
that will be worth remembering...thank u...:-D:-)"

well, i smile when i get this...
mcm tau2 jer...

ape2 pun tazkirah untuk diri sendiri bley smpai dr sape2 pun...
and tazkirah yang terbaik is alam....who created all this??syukur alhamdulillah...

p/s: malas nye nk balik upm klu da balik umah..tp takut xstudy la plak...huhu

Monday, November 1, 2010

love

aku cinta Allah...by wali band

satu lagu yang simple tp sgt2 menusuk kalbu...

Andaikan diriku bisa
Seperti yang lain
Yang kau sayang
Yang kau rindukan
Yang kau cintai

Verse
Aku lemah tanpamu aku lelah
Aku sungguh tak berdaya
Tolongku tolongku
Ya Allah


Chorus
Setiap air mataku mengalir
Allah aku lemah dan tak berarti
Setiap derai tangis membasahi
Allah jangan tinggalkan aku lagi

Aku sayang Allah
Aku rindu Allah
Aku cinta Allah

p/s: ujian cinta antara aku dan Allah xpernah henti...but still i love HIM

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

try tengok

advice (10) aku (24) art (11) bestfrenz (2) cerpen diri (1) cinta (53) dakwah (15) daurah (19) diaries (95) english (11) fakta (1) family (1) free (5) friend (28) gaza (4) hadith (2) hurt (4) iklan (1) insaf (37) islamic (37) jihad (7) jiwakacau (16) lirik (10) love (54) lyrics (7) nasyid (7) o (13) palestine (7) perantau (12) photography (10) puase (7) sahabat (34) sajer jer (38) share (3) sharing (207) soalan (52) stalker (4) tazkirah (17) usrah (15) video (5) wordless wednesay (1)