peace =P

Monday, December 6, 2010

azam 1432


SALAM AKHIR AND AWAL MUHARRAM 1432

sampai jugak tahun baru hari nie(baru jer lepas solat maghrib nie)...
azam baru...erm~~~banyak...insya-Allah akan tunaikan semuanya....
tp selalunyer azam tinggal azam...

tp xper...
xkesah pun...asalkan ade azam...dari xde...

alhamdulillah...
tamat juga MAHA2010...
kepenatan yang mmg tiada taranya...
for 1st time join exhibition international...sgt2 mencabar....
melihat karenah manusia ciptaan Allah...sgt menarik and tertarik...

ade satu kenangan yang mmg xdapat dilupakan...
ape die??bertemu dgn seorang jejaka yang lain sgt pemikiran nya mengenai islam dan dakwah...
well, fikrah lain..susah nk cakap...
ape2 pun aq yakin dengan jalan dakwah dan cinta Allah yang aq tempuh sekarang nie...

berjumpe dgn jejaka nie buat aq sedar...betapa buang masanya mempelajari sesuatu tanpa amal...dan ruginya masa berdebat tentang sesuatu...dan yang pasti perdebatan lansung xmenambah iman...fuhh~~~

insya-Allah..aq ingin terus berada dijalan dakwah nie...
walau sebagaimana susah sekali pun...

dan syed qutb pernah berpesan:"jalan ini tidak ditabur dgn bunga2 harum"
aq harus bersedia dgn itu.....
dan Hassan Al-Banna pun pernah cakap: "tidak salah jika kamu merasakan beban berada dijalan dakwah nie...sebab ia mmmg satu tanggungjawab yang berat"...

berbunga rasanya mendengar kata2 org berjuang dijalan Allah nie...semuanya sedap didengar walaupun bunyinya adakala keras....

p/s:tiba2 rindu Rasulullah saw...teringat peristiwa hijrah yang sgt memberi semangat buat kita....teringat jugak jaulah ke JB and melaka minggu lepas....nti la share...

4 comments:

saiazuan said...

berasam jadi anak yang berguna untuk ibu bapa :D

shah mohamad said...

alhamdulillah...
same la...tp
jgn la utk ibu bape jer...
untuk masyarakat jugak..insya-Allah...

Uruchimaru @ kf said...

jgn lupe share perjln ke jb n melake tue..!

shah mohamad said...

insya-Allah...=)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

try tengok

advice (10) aku (24) art (11) bestfrenz (2) cerpen diri (1) cinta (53) dakwah (15) daurah (19) diaries (95) english (11) fakta (1) family (1) free (5) friend (28) gaza (4) hadith (2) hurt (4) iklan (1) insaf (37) islamic (37) jihad (7) jiwakacau (16) lirik (10) love (54) lyrics (7) nasyid (7) o (13) palestine (7) perantau (12) photography (10) puase (7) sahabat (34) sajer jer (38) share (3) sharing (207) soalan (52) stalker (4) tazkirah (17) usrah (15) video (5) wordless wednesay (1)