peace =P

Tuesday, January 5, 2010

hate n love

"hidup ini hanya sementara..so that, kite tiada masa yang banyak untuk membenci"

kite di ajar untuk mencintai sesama manusia namun kadang2 disebabkan perangai atau sifat manusia, kite tak sedar yang kite telah pun membenci manusia tersebut kerana sifat mereka...

dan sampai satu tahap, kite lupe yang mana harus kita ikut...

satu ayat yang selalu bermain dalam hidup aq 2-3 bulan nie....

"seandainya bukan kerana apa yang Rasulullah s.a.w ajarkan, sememangnya aq akan membenci manusia kerana sifat mereka"
then i'll be a bad person....

p/s:baru dapat anak buah baru...n teringin rasenye nak jadi baby balik sebab baby xde dosa...

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

try tengok

advice (10) aku (24) art (11) bestfrenz (2) cerpen diri (1) cinta (53) dakwah (15) daurah (19) diaries (95) english (11) fakta (1) family (1) free (5) friend (28) gaza (4) hadith (2) hurt (4) iklan (1) insaf (37) islamic (37) jihad (7) jiwakacau (16) lirik (10) love (54) lyrics (7) nasyid (7) o (13) palestine (7) perantau (12) photography (10) puase (7) sahabat (34) sajer jer (38) share (3) sharing (207) soalan (52) stalker (4) tazkirah (17) usrah (15) video (5) wordless wednesay (1)