peace =P

Monday, March 7, 2011

nikmat

nikmat...N.I.K.M.A.T

mungkin senang untuk kita menasihatkan orang agar menanti hikmah tentang perkara buruk yang berlaku...namun hakikatnya, penerimaan nya agak sukar..(ikut pengalaman la)

dan yang paling sukar adalah untuk menikmati ujian yang Allah bagi pada kita...

secara seriusnya, my weeks full of frustration things...
lepas satu, satu bende jadi...
tp bila fikir balik, yeah...mungkin kerna kesilapan aku sendiri...
atau mungkin nie je la cara Allah nak hapuskan dosa2 aku yang lepas...

firstly, my result a bit lower that i usual get...frust?? tipu la klu kate tak...
tp bila mengenangkan result Allah yang takdirkan...then tenang skit...

second my pasar tani seems in the bad mood...why??
mungkin sebab xramai pelanggan....tp bile fikir rezeki Allah yang tentukan then tenang skit...

thirdly, balik rumah...
"b, ade surat saman..."
what da.....saman from PTPTN...RM 796.00 + RM 50.00 (fee guaman)...
well, i'm student k...nk tangguh x bagi...
alasan: "sebab u x pinjam PTPTN lagi mase degree nie"
ohw, ok...
my 1st saman in my whole life...bukan pandu laju, bukan langgar lari tapi hutang...
baru umur 23 tahun, hutang keliling pinggang...haha
what a life....

xpe la...
mase nie la aku kne tarbiyah diri sendiri tentang nikmat tenang yang Allah da bagi sebelum nie...
Allah hanya menarik nikmat tenang je dari aku, dan aku dapat rasekan my life full with miserable...
cuba bayangkan klu Allah tarik nikmat lihat, rasa, bau dan yang paling penting klu Allah tarik balik nikmat iman dan islam dari kita sebab kita tak menghargainya...
nauzubillahi mazalik...

ujian Allah juga satu nikmat bagi mereka yang inginkan dirinya dicintai Allah dan Rasul...

i'll try to be strong....for everybody...
alhamdulillah usrah banyak membantu...

p/s: pernah teringin nk duk dlm gua dan tinggalkan semua kerja sihir dan masalah dunia...tp........

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

try tengok

advice (10) aku (24) art (11) bestfrenz (2) cerpen diri (1) cinta (53) dakwah (15) daurah (19) diaries (95) english (11) fakta (1) family (1) free (5) friend (28) gaza (4) hadith (2) hurt (4) iklan (1) insaf (37) islamic (37) jihad (7) jiwakacau (16) lirik (10) love (54) lyrics (7) nasyid (7) o (13) palestine (7) perantau (12) photography (10) puase (7) sahabat (34) sajer jer (38) share (3) sharing (207) soalan (52) stalker (4) tazkirah (17) usrah (15) video (5) wordless wednesay (1)