peace =P

Thursday, May 7, 2009

pengakhiranya aq terima



6:07 AM-MALAYSIA

assalamaualaikum....

pagi nie mcm sayu skit...(skit je la)..
jangan tanye kenape...sebab aq memang nak bgtau...
korang tak tanyer pun aq cakap gak...huhu

aq ingat nak tulis semalam updated post tapi rase nak ber"kembara mimpi" itu lebih menarik perhatian ku...lagi pun, sampai jer kolej pun da pukul 11 malam..pastu meeting lagi..abis-abis meeting jer da pukul 12 lebih...bile aq nak balik tu pun, dieorang de ajak makan..tp serius la...mimpi ku lebih mempengaruhi keputusan ku..hehe

"maaf lah atas apa-apa kesilapan selama perkenalan kita..insya-Allah nanti kite boleh jumpe disemenanjung...kumpul balik ramai-ramai n update..nanti kita bincang.."

itu la kate2 terakhir yang kluar dari mulut seorang insan yang da terlalu banyak mengajarku tentang erti hidup sebenar...
sape die??
dia lah yang aq panggil papa (seorang abang angkat)...
akhirnya aq akan berpisah jua dengan bumi bintulu...aq nak atau tidak, itu lah keputusanya...aq tetap akan meninggalkan bumi ini...

aq tau sukar untuk die melepaskan kami semua kerana pada dia, kami merupakan anak-anak perempuanya yang pertama..namun itu lah kehidupan...
perpisahan itu pasti bagi yang mereka bertemu...yang membezakan adalah waktu...
namun aq yakin pertemuan itu tetap aq cintai most.....ini lah daurah (mcm kursus) terakhir dan pertemuan terakhir di mana jumaat nie, aq akan bertolak ke miri untuk menjalani satu program dan kemudian nya akan ke kuching dan seterusnya balik ke tanah airku negeri sembilan....adakah aq bersedia??insya-allah...

pertemuan nie yang pada aq adalah sangat sedih...tu baru berpisah dengan seorang naqib yang hanya mengenali kami selama 2 tahun...tak dapat bayangkan bagaimana rase nyer berpisah dengan naqibah yang telah mengenal kami selama 3 tahun...merasai susah senang,pahit manis bersama-sama...

kene black list, kene marah, kene itu dan ini..malah fitnah terhadap kami masih melata lagi...tapi tu semua pada aq satu kenangan yang susah aq nak lupai...semua tu best la..sangat mencabar...huh

teringat satu lagu..."bertemu tidak jemu, berpisah tidak gelisah"
sa, akan ku tabahkan perpisahan ini agar tidak gelisah....

pasti semua ini akan menjadi penampung semangat ku untuk bergerak di semenanjung...
aq berdoa agar pengakhiranya aq terima seredhanya...

2 comments:

joegrimjow said...

abg angkat pon ley jadi papa
hurmm

teamdakwah said...

bley jer..sebab die da kawin..
ho ho horlick...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

try tengok

advice (10) aku (24) art (11) bestfrenz (2) cerpen diri (1) cinta (53) dakwah (15) daurah (19) diaries (95) english (11) fakta (1) family (1) free (5) friend (28) gaza (4) hadith (2) hurt (4) iklan (1) insaf (37) islamic (37) jihad (7) jiwakacau (16) lirik (10) love (54) lyrics (7) nasyid (7) o (13) palestine (7) perantau (12) photography (10) puase (7) sahabat (34) sajer jer (38) share (3) sharing (207) soalan (52) stalker (4) tazkirah (17) usrah (15) video (5) wordless wednesay (1)