peace =P

Friday, May 22, 2009

gile pantun karat

Pantun??
Aq dapat pantun nie dr blog kawan yang sedang dalam perantauan lagi kat bintulu..huhu

Weii..aq nak lawan jawab pantun kamu...

Pantun die:
tumbuh subur pohon pedada,
subur dibawah cahaya purnama,
salah guru pastikan ada,
lantaran diri tercipta tidak sempurna...

pantun aq:

guruku gurumu jua
murabbi ku murabbi mu jua
kalau diri tidak sempurna
mengapa dibiar diri merana (amacam??)

puas sudah hamba mengembara
mencari ilmu entah di mana
sedar diri memang biasa
tapi sikap sentiasa sama

aq merantau srawak dan sabah
mencari ilmu untuk ibuku bangga
bukan hidup tak nak berubah
namun hatiku selalu di duga

well...aq rase da berkarat kot pantun aq nie..hehe
siti khatijah..jgn mare..
aq rase rindu kat korang semua sekarang..huarghhhh

p/s:2-3 kucing berlari,
pandai lagi kanggeru main bola??
“agak2 pantun nie ok ker??”

2 comments:

khadijahyusra said...

erm..
bleh ler
hu2
miss u all..

joegrimjow said...

boley masuk peringkat dnia ni pantun

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

try tengok

advice (10) aku (24) art (11) bestfrenz (2) cerpen diri (1) cinta (53) dakwah (15) daurah (19) diaries (95) english (11) fakta (1) family (1) free (5) friend (28) gaza (4) hadith (2) hurt (4) iklan (1) insaf (37) islamic (37) jihad (7) jiwakacau (16) lirik (10) love (54) lyrics (7) nasyid (7) o (13) palestine (7) perantau (12) photography (10) puase (7) sahabat (34) sajer jer (38) share (3) sharing (207) soalan (52) stalker (4) tazkirah (17) usrah (15) video (5) wordless wednesay (1)