peace =P

Saturday, May 2, 2009



9:23 AM

assalamualaikum...

pagi nie, mcm biase la...bintulu dan kolej berada dalam keadaan aman damai...ramai kawan-kawan dan penghuni kolej yang da balik...sebab tu sunyi..

aduhh...sebab sunyi, aq dapat rase kan yang tgn aq semaikn xbley nak gerak..bukan tgn jer sebenarmyer..tapi badan2 pun sekali....sakit, hanya Allah yang tau...

aq pernah terbaca satu web nie..die cakap klu Allah timpakan musibah adalah kerana Allah nak balas dosa-dosa lepas dan memberikan ujian untuk hambanya yang beriman...aq mane satu ar??tp x kesah la mane2 satu pun...klu Allah balas sebab dosa-dosa yang lepas, aq pasti...aq memang banyak dosa pun....alhamdulillah sebab klu Allah balas kat akhirat lagi aq xnak....n klu Allah bg ujian nie untuk menguji aq, aq bersyukur gak sebab Allah nampak aq...berape ramai manusia atas muka bumi nie, Allah biarkan je die lalai dengan dunia, dengan kemewahan dan lain-lain...

so, "ape yang penting??...kerjasama"

aq tetap bersyukur...

walaupun semalam aq relakan diri tido atas lantai simen sebab nak tido atas katil x muat...kolej bg katil bujang...aq nak pusing sekarang nie memerlukan ruang lebih kurang 2 meter..ngeh..ngeh...al maklum la..dulu tgn x sakit, pusing la bg shuffle ke ape ke...katil bujang tu muat jer...tp semalam aq sedar, aq perlu berusaha di masa hadapan untuk beli katil besar skit...bg selesa la..xde la tido atas simen klu sakit...

sebab tgn sakit, ramai gak la kawan-kawan nak dtg mlawat..hehe..bukan senang...

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
kringgggg...kringgg...

"assalamualaikum...pak cik"
"waalaikumussalam.."
"hah, ape kes call nie.."
"ko nie jatuh kat ne ni team??wat aq terperanjat jer??"
"kat divider tgh jalan.."
"teruk x??ade luke ker??"
"xluke pun, tgn xbely gerak..tp jari bley main skype lagi...haha"
"hai..da skit mcm nie pun ade hati nak gelak.."
"wey, orang sakit..xkan nak wat serius..makin sakit la..."
"serius la skit...xjumpe doktor ke??"
"hari nie kan 1 mei..aq xnak la kacau doktor tu nak gather ngan wife die ke ape ker.."
"alasan....p la wad kecemasan tu...ade jer doktor ida tu..."
"alaaa, aq ok jer la...biase la tgn sakit skit..."
"haa..melawan..melawan...p la besok kat klinik..."
"bising la anak buah ko kat belakang tu...(tukar tajuk)..."
"anak-anak tgh hiper skang nie..."
"suruh la diorg tido..da pukul brape nie??...."
"hah???ape...xdengar la..."
"suruh diorang tidoo..."
"hah??...serius xdengar..."
"ishh, sakit tgn la jerit2 nie...xpe la.."
"hah??xdengar la team..line x clear..."
"xpe la..xpe la..kiter da x same negeri lagi...kene lalu laut cine selatan.."
"ooo...ok"
"assalamualaikum.."
"taking care...waalaikumussalam.."

perbualan terhenti di situ...aq harap tgn nie x sakit lagi besok...

ehm, kak mas ajak p hospital lak nie....aduh..rase mcm mnyusahkan dieorng jer...
jazakillah ya ukhti....

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

try tengok

advice (10) aku (24) art (11) bestfrenz (2) cerpen diri (1) cinta (53) dakwah (15) daurah (19) diaries (95) english (11) fakta (1) family (1) free (5) friend (28) gaza (4) hadith (2) hurt (4) iklan (1) insaf (37) islamic (37) jihad (7) jiwakacau (16) lirik (10) love (54) lyrics (7) nasyid (7) o (13) palestine (7) perantau (12) photography (10) puase (7) sahabat (34) sajer jer (38) share (3) sharing (207) soalan (52) stalker (4) tazkirah (17) usrah (15) video (5) wordless wednesay (1)