peace =P

Friday, May 1, 2009

aq rindu, cinta pada......



8:12 PM


assalamualaikum...

tgn sakit tp ade hati gak nak tulis blog..power rangerz ar aq nie...
bukan ape...sementara ade pengalaman tangan sakit nie, baik gune kan sehabis baik..kui kui kui...

tgn xbley gerak, tp jari bley....hehe tu la hebatnya Allah...die amik nikmat sekajap insya-Allah dari aq sekejap..milik Allah jugak pun segalanya...

sebenarnyer bile tgn tengah terase sakit nie, teringat kat mak..mak dulu pun ade gak jatuh motor dengan ayah...da suruh da ayah jgn naik motor malam-malam..bahaye..tapi, biase la lelaki...lagi cakap, lagi nak tunjuk hebat...(kire macam ayah aq nie hebat la)..
berbalik kepada mak...lepas jer excident tu, mak selalu cakap tangan die sakit, xbley angkat...nak makan pun susah...tp al maklum le, orang x kene memang xrase...ade gak mak suruh urut...

"b, tlg urut tgn mak..sakit sangat la.."
"nak letak minyak panas sekali ker??mane minyak nyer??"
"tu kat bilik ayaah tu, dalam beg"

selapas 10 minit...

"mak..da yek..(dengan nada malas)"
"lagi skit la b.."
"oooo...ok.."(buat gak walaupun agak malas...hehe jgn kabo kat mak yer)

tapi mcm tu la aq rase skang...sakit nyer...
mak aq lagi la...da berumur pun, mesti tulang die lagi rapuh...tp mase tu aq xpaham pun perasaan die...bile sakit mcm nie n duk jauh2 rindu la sesangat kat mak....

pernah aq ade gatal-gatal kat kaki pasal alergik air....aq selalu ngadu kat mak, gatal n habis berbunga-bunga cinta kat kaki nie...mak suruh rendam air garam..mak ajak p laut dan macam-macam lagi la....

at last, ape yang buat aq nak nangis sekarang nie (da nangis pun) is mase tido...aq rase mcm ade orang sentuh kaki aq...so, aq celik kan mate skit...tau x...

aq nmpak mak tgh letak ubat kaki aq...terharunyer mase tu....mungkin mak dapat rase aq tersiksa (kaki gatal je pun) waktu tu...rase nak nagis tp aq tahan...so, aq tutup balik mata....

then, bile aq pikir-pikir balik, betul la mak aq pernah cakap..."sorang mak bley jage korang 8 orang..tp korang ntah bley ke x jage mak sorang..."



balik nie, aq nak cium tgn, muka, kaki mak dan mintak maaf sangat2 sebab xpernah nak jage hati mak selame nie...mak sakit pun aq bley jer xde perasaan...ape la aq nie..teruk sangat aq rase...

aq nak cakap gak yang aq sayang mak dunia akhirat...
aq xkan sia-siakan kehidupan aq...aq nak jadi anak soleh...so, nanti bley doa untuk mak banyak2..mak pun doa la banyak2...nanti kite same2 masuk syurga....

p/s:mak..maafkan baby...kite nak jage mak sampai bile2...


nie la yang aq sangat sayang tuuu...i love n miss u mom...

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

try tengok

advice (10) aku (24) art (11) bestfrenz (2) cerpen diri (1) cinta (53) dakwah (15) daurah (19) diaries (95) english (11) fakta (1) family (1) free (5) friend (28) gaza (4) hadith (2) hurt (4) iklan (1) insaf (37) islamic (37) jihad (7) jiwakacau (16) lirik (10) love (54) lyrics (7) nasyid (7) o (13) palestine (7) perantau (12) photography (10) puase (7) sahabat (34) sajer jer (38) share (3) sharing (207) soalan (52) stalker (4) tazkirah (17) usrah (15) video (5) wordless wednesay (1)