peace =P

Tuesday, May 5, 2009

semalam aq jatuh lagi...


10:53 PM

assalamualaikum.....

semalam...dalam hujan aq berjalan dan kemudiannya aq da jatuh lagi...

tapi bukan jatuh moto..tapi jatuh cinta...

kawan ade mesej...kenape tak bawak daun pisang...baru jadi memorie daun pisang...
tapi aq jawab yang daun pisang da pun habis sebab orang pakat-pakat bungkus nasi lemak bagi menaikan harge nasik lemak mereka yang semakin kurang lemak tu....

huhu...scroll ke bawah untuk kisah cinta ku....


pembentangan muqadimmah tafsir fi zilal merupakan turning point aq dulu, kini dan selamanya...first aq dapat pembentangan nie dari naqib aq sendiri..bestt...
ke-dua dari ustaz salam pun sangat mantap...dan malam tadi buat kali ke-3 nyer aq dibentangkan dengan bende yang same dari seorang doktor tapi pada aq tetap best n sangat seronok...malah berdebar-debar...

selalaunyer ape2 buku pun yang nak dikupas, perkara pertama yang kiteorang akan bincang adalah pengenali penulisnya...bak kate mak aq la...xkenal maka xtau..xtau maka xcinta...

tau x sape penulis tafsir fi zilal??

tak lain tak bukan as-shahid syed qutb...dan buat kali ke beberape kalinya, aq jatuh cinta dengan cara nya menyebarkan islam....memang beliau sangat best untuk dikenali..seorang ahli ikhwan yang tidak sempat berjumpe dengan as-shahid hassan al-banna tapi mempunyai fikrah pergerakan yang same....

aq nak kenalkan kat semua orang la sape sebebnarnye syed qutb tu...tp aq nak wat ayat bunga-bunga skit...sebab syed qutb orang nyer sangat sastera...bahasa bukunya sangat romantis..sape2 pun akan jatuh cinta...

nantilah nak perkenalkan die sebelum dan selepas die mengenali islam yang sebenarnyer...

sape nak tau??
btw, klu xde orang nak tau pun...aq nak kenalkan gak...
sebab....


AQ DA JATUH CINTA......

p/s:aq nak mahar aq tafsir fi zilal la...huhu (berangan sambil tersenyum-senyum)

4 comments:

Eazy Izzuddin said...

jatuh apa itu...
ehehe
xD

Anak Pendang Sekeluarga said...

salam....nie team usrah ke.....

enassempoi said...

ang gatai nooo skrg nih.. hamboi2....

kl den cop dl sebagai mahar den bleh x??? kuang3...

teamdakwah said...

team ape2 jer...insya-Allah team yang baik2..hehe

klu husband hang mampu..ok jer...
harge malaysia ade la dlm RM 1000.00 tapi klu beli kat indonesia convert duit malaysia RM 500.00 jer...huhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

try tengok

advice (10) aku (24) art (11) bestfrenz (2) cerpen diri (1) cinta (53) dakwah (15) daurah (19) diaries (95) english (11) fakta (1) family (1) free (5) friend (28) gaza (4) hadith (2) hurt (4) iklan (1) insaf (37) islamic (37) jihad (7) jiwakacau (16) lirik (10) love (54) lyrics (7) nasyid (7) o (13) palestine (7) perantau (12) photography (10) puase (7) sahabat (34) sajer jer (38) share (3) sharing (207) soalan (52) stalker (4) tazkirah (17) usrah (15) video (5) wordless wednesay (1)