peace =P

Friday, May 15, 2009

aq nak bakar airport??

11:03 AM-MALAYSIA

assalamualaikum...

selamat pagi semua...well pagi nie xde sahutan dari orang untuk ucapan selamat pagi aq..sebab aq still kat airport "antarabangsa" yang xde orang..serius..xde orang..

semalam..dalam pada nak tidor tu..datang la 3 orang guard tanye kiteorang nyer id card..ops..ape kah kesalahan kiteorang??

guard1:memang tido sini ker??
aq:yup..flight besok..
guard2:dari mane nie??study ker??
aq:yup..dari upm bintulu..naik bas..so, terawal...
guard1:ooo
aq:ade orang lagi ke kat luar??
guard1&2: semua da kosong..nie nak amik id bukan ape..takut ade kebakaran ke ape ke..senang kiterong nak cek
aq:(maksud nye aq ade gaye muke nak bakar airport ker??)ok..hehe

well...mcm tu la perasaan polis ke guard ke n sape2 yang menjaga keselamtan yang lain..(termasuk la ayah aq yang kat damansara tu)...risau, takut, berhati2...

semua tu ade dalam seseorang yang menjaga keselamatan orang lain...
sebenarnyer sifat yang ade dalam diri dieorang ni bagus gell la pada aq..sebab mereka mementingkan orang lain..bukan senang nak jage orang lain saat orang lain lepaskan jer tanggungjawab kt dieorang yang beberape orang tu...

sepatutnyer...klu kite ade mind set menjage bersame2..mesti rase bimbang, takut, risau tu x wujud...semua pun akan hepi jer...so, mane nak dapat mind set mcm tu ar??nak bagi semua orang mind set mcm tu senang jer..kenal islam..sejahtera lah hidup...tapi sekarang..duk dalam umah pun takut...huhu

so, malam tadi tidor la aq dengan perasaan yang takut gak klu2 ade kebakaran n aq yang kene tuduh..hhoho..."doa...doa..semoga Allah permudahkan.."
ape2 pun..aq rase pagi nie bile tgk ramai orang balik...rasenyer aq da tolong jagekan airport nie bersama2 guard2 semalam..huhu...kire aq tergolong dalam orang yang menjaga orang lain la gak..kan??kan??

P/S:buat sape2 nak tido airport..jgn lupe bawak sleeping bag..sejuk nyer smpai ke tulang...hhhuuuuuhhuu

2 comments:

SuFy said...

hehehe..kim slm kat pak guard tuh...ngee

Kimi said...

jgn bakar. aku nak gi kuching nanti nak landing kat ne? hahaha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

try tengok

advice (10) aku (24) art (11) bestfrenz (2) cerpen diri (1) cinta (53) dakwah (15) daurah (19) diaries (95) english (11) fakta (1) family (1) free (5) friend (28) gaza (4) hadith (2) hurt (4) iklan (1) insaf (37) islamic (37) jihad (7) jiwakacau (16) lirik (10) love (54) lyrics (7) nasyid (7) o (13) palestine (7) perantau (12) photography (10) puase (7) sahabat (34) sajer jer (38) share (3) sharing (207) soalan (52) stalker (4) tazkirah (17) usrah (15) video (5) wordless wednesay (1)