peace =P

Friday, May 22, 2009

aq balik dan diam..


9:14 PM-MALAYSIA

assalamualaikum...

aq rase da terlalu lame aq x mengnerjah muka blog aq nie...
ade la dalam seminggu..fuhhh..lame tu...
tapi serius la..bile x tulis blog aq rase mcm relax jer kat umah...
berangan dan tido..berangan lagi dan tido..

wireless kat umah??alamak..modem xde la plak..kate nak hantar modem..tapi xhantar2 lagi..ape la dieorng nie...pe'el mcm2 hal...(haha..mcm le aq yang bayor)
ehm..xpe la...nak wat mcm mane...

well aq rase aq balik kali nie aq mcm blurrr...
blur xtau nak wat ape??
tolong mak wat kueh??ade la skit..aq takut wat banyak2..xde orang nak beli..kah kah kah...
kemas umah??ehm...nmpk nyer kakak aq dari penang lebih hebat bab2 kemas nie..
jage anak buah??ehm...
"banggg, ko meh sini...apesal ko wat adik nangis??"
"peng!!!"(hadiah buat anak buah ku...garang giler mak su dak nie)
tapi aq yang amik dieorang dr sekolah tauuu...huhu

ehm..semua di atas nie kejer aq setiap hari kat umah...
bile aq pikir2 balik la kan...aq dapat ar rase iman aq berkurang...
so, dengan rela hati nya aq buat keputusan untuk keluar dari umah tu n pergi cari program sekitar selangor...n aq jumpe...huhu

kat sini aq rase aq lebih selamat..iman n amal..
patut la kakak aq kat bintulu selalu cakap...
"keep in touch..perhubungan yang baik dan berkumpul tiap2 minggu akan top up n charger balik amal n iman kiter..."
well...now i feel it...

i guess..aq kene kluar selalu kot...jgn rase relax sangat..
takut Allah tarik balik hidayah..huhu
"hidayah hanya datang sekali sahaja"-thatz my brother said to me...
and i guess aq xnak kasih sayang Allah pada aq selame nie ditarik balik...

ehm..betul ape yang orang kate..
"life is a journey"..tu yang aq nak wat sekarang..

berjalan mencari kehidupan yang lebih baik dari hari nie...
jom jadi baik...huhu

p/s:well, aq da berade di ukm pun sekarang..xde la jauh sangat..tapi jauh ar gak dari n.sembilan..ehm..besok nak p sabak bernam..tapi aq xpernah p sane..takut sesat..
but..."life is a journey"..xsesat, xrock la..haha..

1 comment:

joegrimjow said...

xley lawan suasana kampung

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

try tengok

advice (10) aku (24) art (11) bestfrenz (2) cerpen diri (1) cinta (53) dakwah (15) daurah (19) diaries (95) english (11) fakta (1) family (1) free (5) friend (28) gaza (4) hadith (2) hurt (4) iklan (1) insaf (37) islamic (37) jihad (7) jiwakacau (16) lirik (10) love (54) lyrics (7) nasyid (7) o (13) palestine (7) perantau (12) photography (10) puase (7) sahabat (34) sajer jer (38) share (3) sharing (207) soalan (52) stalker (4) tazkirah (17) usrah (15) video (5) wordless wednesay (1)