peace =P

Monday, May 11, 2009

bunga dan berbunga-bunga

11:01 AM

assalamualaikum...

belum pernah aq hantar mesej yang seumpama nie..tp kali nie aq nak hntar..ape jua halangan aq nak hntar gak sebelum aq terlambat dan kemudian menyesal...

sms buat ayah:
"salam..ayah,slame nie kt xpernah ckp terima kasih atas pgorbanan ayah selame 21 tahun nie..
penat ayah, sakit ayah dlm menjage kite..bcakap dengan ayah pun kurang..
ayah,mintak maaf atas ksilapan kite slame nie..trime kasih atas sgl nya slame nie..
kt syang ayah slalu.."

lame jugak aq menunggu balasan dari ayah buat pertama kalinya aq menghantar mesej yang seumpama itu selame 21 tahun nie...dan akhirnya penantianku terbalas bila bunyi phone menunjukan sms masuk..

sms dari ayah:
"ayah sayang baby selamanya."

sape2 yang rapat dengan ayah mungkin xrase kekok nak hntar mesej saya sayang ayah dan mesej2 jiwang yang seumpama dengan nyer...tp bagi gadis macam aq yang jarang dan lansung xrapat dengan ayah, hanya Allah je tau ape perasaan aq mase hntar mesej tu...
ternyata balasan yang aq terima lebih berharge dari sejambak bunga...tp aq dapat rase perasaan berbunga-bunga..kui kui kui

ehm...
ade gak kawan yang call aq mlm tadi untuk wish "selamat hari ibu" buat aq...
jawapan aq:"hellooo....ko nie giler ke ape??aq xde anak punn..."
jawapan die:"selamat hari ibu untuk ko sebagai makcik untuk anak-anak buah ko.."

ehm..betul gak..aq ade tanggungjawab tu..sebagai mak su buat anak-anak buah aq..hehe
insya-allah aq nak tunai kan hak aq sebagai anak, makcik, adik, kakak, kawan dan banyak lagi tanggungjawab yang aq rase belum tertunai...


nie anak buahku yang cute miut..rindu korang ar..

ape2 pun, hati aq berbunga-bunga walaupun xdapat bunga..huhu..jgn jeles

p/s:banyak nyer tanggungjawab buat aq rase beban..tapi terime kasih buat imam as-shahid Hassan Al-Banna atas kate2 semangat beliau..."tidak salah kalian mengatakan kalian sedang memikul beban yang berat krn kalian sedang melaksanakan sesuatu yang orang lain lupakan iaitu dakwah.."

1 comment:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

try tengok

advice (10) aku (24) art (11) bestfrenz (2) cerpen diri (1) cinta (53) dakwah (15) daurah (19) diaries (95) english (11) fakta (1) family (1) free (5) friend (28) gaza (4) hadith (2) hurt (4) iklan (1) insaf (37) islamic (37) jihad (7) jiwakacau (16) lirik (10) love (54) lyrics (7) nasyid (7) o (13) palestine (7) perantau (12) photography (10) puase (7) sahabat (34) sajer jer (38) share (3) sharing (207) soalan (52) stalker (4) tazkirah (17) usrah (15) video (5) wordless wednesay (1)