peace =P

Friday, May 8, 2009

aq hilang d'perantauan...=P


hidup anak perantau...

12:42 PM-MALAYSIA

assalamualaikum...

penat nyer nak kemas beg...klu ikutkan hati, malas rasenyer nak kemas beg, nak hntar tumpang kat umah kakak angkat...nak balik upm then kene bertolak p miri yang amik mase 3 jam perjalanan n seterusnya....

tapi hati nie suker gak nak wat semua tu walaupun agak xbrape rajin...
mak cakap mim alif lam sin nie xde ubat...aq pun rase memang xde ubat...
so, aq rase jgn biar die menyakitkan aq...bley mati nanti...kui kui kui

sat lagi 3:30 ptg kak ira n husband akan amik untuk p miri...ehm, aq da ready ke nak tinggalkan bintulu buat selamenyer ar??sedih nyer...

hujan batu di negara sendiri, hujan emas di negara orang...aq pilihh????
ehm,aq nak hujan emas...haha (aq xmahu kaye tapi kene kaye...)


penat gak mengemas rush2 nie...insap lagi aq bab2 mengemas nie...

ehm, nmpak nyer dalam 2,3,4,5,6 hari ni xdapat la nak post aper2 kat blog...al-maklum ler busy....

insya-Allah ade jodoh aq nak share mcm2 dengan semua manusia yang datang singgah ke blog aq nie...xkesah la sajer singgah atau tersinggah atau dipakse singgah...(dipakse??jeng..jeng..jeng)

tapi ketahuilah rakyat semua..beta bukan HILANG...namun dihilangkan sebentar dengan program yang ala-ala kursus kepimpinan la...mane bley online..kang kantoiii...huhu

ape2 pun, pengalaman aq mlawat ke blog-blog orang telah menambahkan minat membaca aq yang telah lame menghilang..(ke memang xde minta??)..ape2 la...

thankz untuk korang yang tulis blog best2 dibace...best la walaupun ade cerita nak makan gula2 ke xnak...sayang mak...nak peluk puas2...dan mcm2 lagi...

anyway, aq da minat membace...tp blog la...nanti lamer2 bley kot tanam minat membace buku yang tebal beribu page plak..haha (doa-doakan)..

ok2..banyak lagi barang nak kemas...selame bebrape hari nie aq akan hilang diperantauan menjadi anak rantau di negeri orang...(aq nak hujan emas!!!)

keh keh keh...

P/S: hidup dengan pengalaman akan mengajar kiter 1001 makne kehidupan yang mungkin sebelum nie kiter x sedar..percayalah...klu xnak cayerrr

"lu pikir la sendiri.."huhu

wassalam...

1:42 PM

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

try tengok

advice (10) aku (24) art (11) bestfrenz (2) cerpen diri (1) cinta (53) dakwah (15) daurah (19) diaries (95) english (11) fakta (1) family (1) free (5) friend (28) gaza (4) hadith (2) hurt (4) iklan (1) insaf (37) islamic (37) jihad (7) jiwakacau (16) lirik (10) love (54) lyrics (7) nasyid (7) o (13) palestine (7) perantau (12) photography (10) puase (7) sahabat (34) sajer jer (38) share (3) sharing (207) soalan (52) stalker (4) tazkirah (17) usrah (15) video (5) wordless wednesay (1)