peace =P

Tuesday, May 5, 2009

jauh aq berjalan...



4:26 PM

assalamualaikum.....

"cantik nyer awan..."
itu lah word yang keluar dari mulut aq, bile aq nak balik dr amik air solat untuk solat zohor tadi...lansung, kamera yang tak pernah berenggang dengan aq sejak kali pertama aq memilikinya di ambil n terus aq tangkap gamba awan yang mungkin biasa pada orang...tp cantik pada aq...

selesai semua urusan yang harus diselesaikan, aq pun mula berjalan tanpa menggunkan kedua-dua belah kaki ku...mcm mane??hehe, berjalan melawat blog-blog yang aq da follow selame nie and mungkin nak selongkar lagi blog-blog manusia lain yang ade di muka bumi ni....

jauh aq berjalan hari ni....lebih dari 30 blog aq rase (lupe nak kire)..macam2 informasi, cerita hidup, nasihat, kisah cinta, politik, makanan, kisah keluarga, dan hebat jugak dengan kisah perjalanan hidup diri mereka empunya blog...

ade la aq tamba beberape link dalam blog aq...aq tgk makin banyak link tp mungkin x sebanyak orang lain....tapi, tu jer yang aq mampu nak ziarah...

minat aq untuk menulis ade sejak zaman sekolah lagi...tp minat aq tulis blog nie sejak my frenz selalu mintak aq update blog aq (seolah-olah mereka tak tau kesah idup aq..padahal duk satu kolej)...tapi xpe..aq tunaikan lah permintaan mereka...

ehm, so..mcm mane nak mantapkan penulisan, kite kene ade ilmu dan dengan melawat blog-blog orang aq dapat rase sedikit sebanyak penulisan aq memang tereffect dengan penulisan korang-korang yang buat blog...(kire cilok skit2 idea korang)

dan mungkin ditakdirkan aq melihat satu blog seorang hamba Allah nie...kisah perjalanan hidup die yang pada aq sedih la skit..bukan kerana die miskin atau tak cukup makan...die cukup segalanya tp life die ehmm....

kadang-kadang aq fikir, apa erti islam dalam hidup seorang muslim??
mungkin ade yang jawab.."agama"
atau "islam itu islam la"
atau mungkin juga...."hah??..."

pada aq plak.."tunduk dan patuh" maksud bahase melayu nyer...tapi xkan la xde maksud tersirat x??...
islam bukan sekadar itu...ia cara hidup yang merangkumi segala-galanya...dari kite celik mata sehingga pejaman terakhir...ia segala-galanya...


mungkin aq yang bersalah kerana mungkin itu yang diajar oleh naqibah ku pada ku yang belum aq sampaikan pada orang lain...aq mintak maaf sangat-sangat...
mungkin aq lalai...ohw, tidak..aq memang lalai...maafkan aq....

hari nie mcm nak berjalan jer...menikmati blog-blog manusia sambil mengambil sedikit sebanyak kesah idup mereka yang mungkin same dengan idup aq...

aq perlu berjalan...dan jalan...dan jalan....

4 comments:

joegrimjow said...

kene sambg
luas pengalaman
lalala~

~Cinta Cukulet~ said...

jalan2 cari kawan, cari ilmu huhu..melalui blog kita bleh baca pengalaman org lain yg kadang2 tak berlaku dlm hidup kita :D

Mr Justice said...

Hi..

I'm Mr Justice from Bintulu. We are planning to organise "Bintulu Bloggers Gathering" to be held in Bintulu. Are you interested to join?

Please leave a msg or comment at my blogs : http://justice4sarawakian.blogspot.com/. Your participation is very much appreciated.

Thanks.

teamdakwah said...

betul...betul..betul..
(gaya upin n ipin)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

try tengok

advice (10) aku (24) art (11) bestfrenz (2) cerpen diri (1) cinta (53) dakwah (15) daurah (19) diaries (95) english (11) fakta (1) family (1) free (5) friend (28) gaza (4) hadith (2) hurt (4) iklan (1) insaf (37) islamic (37) jihad (7) jiwakacau (16) lirik (10) love (54) lyrics (7) nasyid (7) o (13) palestine (7) perantau (12) photography (10) puase (7) sahabat (34) sajer jer (38) share (3) sharing (207) soalan (52) stalker (4) tazkirah (17) usrah (15) video (5) wordless wednesay (1)