peace =P

Friday, May 1, 2009

tragedi 1 mei



5:56 PM

assalamualaikum....

balik jer dari madrasah n bincang pasal nak futher study kat indonesi...tanpa berlengah kiteorg pun balik...
ade gak hati rase x sedap...tapi xpe..aq tabahkan jua penunggangan ku menaiki moto....nak p masjid as-saykirrin untuk solat zohor...

tibe-tibe...



hishhh...bile la krete nie nak abis berjalan..
bagi la aq lak nak p tepi....aduhhh...
ooo..ops..streeettttt...(bunyi moto terseret kat tepi jalan)

agak-agak korang la kan, ape yang berlaku??

ternyata aq dan sahabatku terjatuh dari motor...aduh...nasib tangan yang Allah kurniakan nie dapat tahan dari moto tu terus jatuh...dan divider yang berada di tengah jalan menyebabkan motor tu tak menghimpit kaki sahabatku...

"dayah x ape2...sori2..."ayat tu jer yang dapat aq ungkap...
alhamdulillah segalanya ok dan selamat....cume tgn sakit skit..mungkin sebab tampung berat badan dan berat motor...aq bersyukur Allah takdirkan begitu...ape lagi yang terbaik selain dari takdir yang Allah da tentukan....

pastu kaki melangkah terus ke masjid as-syakirin...mula-mula macam nak rahsie kan jer..tp bila tengok muka kak mas, mcm xmampu la plak....die pun macam dapat agak jer...cerita lah...semua nyer risaukan aq dan dayah....alhamdulillah juga coz Allah kurniakan sahabat seperti mereka...

lepas kak mas, mcm biasa lah...seram wooo nak bagitau mak usrah..aq pasti ayat nyer..."p la cek jumpe doktor"..tp kene inform gak...

then dapat la mesej yang menyejukan hati nie...

"wslm adui innalillahi waiinna illahi raajiun. Hope awk dh ok..kalo sakit lg esok kene g cek takut intrrnal bleeding tau. syafakillah"

so, muke senyummm..berbunga-bunga sebab ade orang risau...

ade gak dapat skype dari kosmate...

timmmm
[5:35:20 PM] un-inept says: yer...
[5:35:23 PM] PeONy99 says: (sweat)
[5:35:39 PM] PeONy99 says: btul ke?
[5:35:48 PM] un-inept says: awat sehhh????
[5:35:49 PM] PeONy99 says: xcdent?
[5:35:54 PM] un-inept says: yup...
[5:36:01 PM] un-inept says: jatuh kat divider tgh...
[5:36:11 PM] un-inept says: sakit wooo bahuu..
[5:36:17 PM] un-inept says: nak angkat pun payah...
[5:36:21 PM] PeONy99 says: dh p klinik??
[5:36:25 PM] un-inept says: belum...
[5:36:42 PM] un-inept says: rase sakit sebab tampun badan yang semakin membelon nieee...
[5:36:44 PM] un-inept says: huhu
[5:36:52 PM] un-inept says: tampung*
[5:36:55 PM] un-inept says: :D
[5:36:56 PM] PeONy99 says: dok kt ne ni?
[5:37:05 PM] PeONy99 says: ish3
[5:37:11 PM] un-inept says: kat blok i
[5:37:21 PM] PeONy99 says: :^)
[5:37:31 PM] un-inept says: my frenz kate klu besok sakit makin teruk baru p cek klinik
[5:37:42 PM] PeONy99 says: ado bdarah ke?
[5:37:52 PM] un-inept says: ohw..tidak...
[5:37:59 PM] PeONy99 says: ooo
[5:38:00 PM] un-inept says: jatuh slow motion...
[5:38:10 PM] PeONy99 says: he3
[5:38:14 PM] PeONy99 says: ado gk g 2 ea
[5:38:20 PM] un-inept says: just sakit tgn sebab tahan badan jatuh tanah...
[5:38:25 PM] un-inept says: hahhhh.....
[5:38:34 PM] PeONy99 says: ooooo
[5:38:36 PM] un-inept says: satu bas jepak tgk tragedi 1 may nie
[5:38:38 PM] un-inept says: haha
[5:38:42 PM] un-inept says: tensen....
[5:38:48 PM] un-inept says: :P
[5:38:51 PM] PeONy99 says: hu3
[5:39:01 PM] PeONy99 says: kengan
[5:39:03 PM] un-inept says: ingat nak tangkap gamba....
[5:39:13 PM] un-inept says: tp nak control ayu nyer pasal...
[5:39:19 PM] PeONy99 says: hehehe
[5:39:21 PM] un-inept says: angkat moto...ape lagiii
[5:39:24 PM] un-inept says: pecuttt laaaa...
[5:39:26 PM] un-inept says: haha
[5:39:34 PM] un-inept says: tp sakit skit la...
[5:39:37 PM] PeONy99 says: (chuckle)
[5:39:41 PM] un-inept says: tgn susah nak angkat....
[5:39:48 PM] un-inept says: makan pun susah nak suap...
[5:39:55 PM] un-inept says: kene datang bilik kamu nie...
[5:40:00 PM] un-inept says: mintak tlg suappp
[5:40:07 PM] PeONy99 says: hu3
[5:40:11 PM] PeONy99 says: dtg la
[5:40:11 PM] PeONy99 says: nanti tikah suap
[5:40:12 PM] un-inept says: (chuckle)
[5:40:15 PM] PeONy99 says: hehehe

orang kate tragedi tu mcm gempak jer...tp sebab tragedi tu la..hatiku berbunga-bunga...huhu

sebab xnak susahkan doktor yang bercuti...so, aq duk je la dalam bilik kolej nie...
sian doktor..kang aq p cek hari nie takut sian kat die nak happening ngan anak bini...ape2 pun, alhamdulillah atas segala yang Kau kurniakan buat hamba-Mu yang lemah ini Ya, Allah...aq bersyukur...

mungkin tragedi ini adalah atas balasan dosa aq yang lepas atau ujian buatku agar aq mampu meraih cinta dari tuhanku...aq bersyukur



nie gamba lepas excident...elehhh, relax jer mcm xde ape2 pun...thankz akhwat...
UHIBBUKI FILLAH...

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

try tengok

advice (10) aku (24) art (11) bestfrenz (2) cerpen diri (1) cinta (53) dakwah (15) daurah (19) diaries (95) english (11) fakta (1) family (1) free (5) friend (28) gaza (4) hadith (2) hurt (4) iklan (1) insaf (37) islamic (37) jihad (7) jiwakacau (16) lirik (10) love (54) lyrics (7) nasyid (7) o (13) palestine (7) perantau (12) photography (10) puase (7) sahabat (34) sajer jer (38) share (3) sharing (207) soalan (52) stalker (4) tazkirah (17) usrah (15) video (5) wordless wednesay (1)