peace =P

Sunday, May 10, 2009

betul ke baru jam 9??

9:50 PM

assalamualaikum...

akhirnya, aq sudah kembali ke bintulu setelah 2 hari 2 malam aq trevel di miri..(trevel la sangat)

program "keindahan bersama mu" version aktivis adalah satu program yang aq xpernah join selame aq duk bintulu...banyak kali gak dianjurkan tapi kali nie aq berkesempatan..
alhamdulillah atas kesempatan yang diberi...

balik jer dari program, ape yang aq tak percaya adalah hari nie aq rase mcm la..la...la..

baru pukul 9 malam??awat la ngantuk gelll(giler dalam bahasa kasar..haha)
al-maklum la...mata da bengkak melalak kat program...alhamdulillah 2 hari..klu 4,5 hari mau jadi kasim selamat aq....

semua yang balik dari program semuanya bengkak2 mata bukan sebab tak cukup tido..tapi menangis bagai nak rak...besa lah..bile kita muhasabah diri...memang banyak silap dan salah kite selame kite hidup nie...

umur aq sekarang 21 tahun...umur Rasulullah dulu mase wafat 63 tahun...kire nyer da 1/3 umur aq dengan rasulullah sekarang nie...hanya ade baki 2/3 umur...

sedih bile mengenangkan ape yang telah aq buat selame 1/3 hidup aq..nak kate mencipta name untuk negare...tak...nak kate menjadi seorang yang berjaya dalam bisnes pun tak jugak...abis ape yang aq buat selame nie...hurmmmm.....

abiskan nasi kat umah pastu tido skit2 (ye ker??), klu rajin masak..makan lagi...bace buku klu rajin...(sebulan sekali kot...)...sampai mak aq selalu jerit dari dapur...."b...bangun makan..." tak pun kadang2 mak jerit..."hey,,anak dare tolong la mak nie arrr...." and ade gak..."b,nak jadi ape la ko nie??"( yang nie dulu la...sejak kenal tarbiyyah xde la smpai mcm tu lagi)

tapi tu la kenyataan yang harus aq terima....

klu duk bintulu aq join progranm...tu mase aq ade ngan geng2 di bintulu la..balik umah nie ape la yang aq nak cipta hah??...


tibe2 aq terpkir yang kan aq ade blog...ape kate..sape yang ter singgah kat blog aq nie bagi aq idea nak buat ape kat umah sementara menunggu result kemasukan degree nie..hehe..klu rajin la..xrajin pun xpe..aq pikir sendiri la...(tolong la..tolong la...)

nak upload gamba mase kat program tp x edit lagi...besok la...
malam semakin malam walaupun baru pukul 10 pun baru..rase mcm gelap jer...gelap dan gelap dan gelaaapppp....la...la....la....

tido dulu sehhh

4 comments:

enassempoi said...

idea??? do u really wanna idea from me????? hehheheee...

kang kl aku ckp nak suh ko buat aper kang... konpem ko maleh nyer lah... banyak wooo kije kat umah mak tu....

teamdakwah said...

=P..

aya harith said...

tunggu kemasukan degree?
blaja kat ne skang?

teamdakwah said...

skang kat upm kampus bintulu...huhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

try tengok

advice (10) aku (24) art (11) bestfrenz (2) cerpen diri (1) cinta (53) dakwah (15) daurah (19) diaries (95) english (11) fakta (1) family (1) free (5) friend (28) gaza (4) hadith (2) hurt (4) iklan (1) insaf (37) islamic (37) jihad (7) jiwakacau (16) lirik (10) love (54) lyrics (7) nasyid (7) o (13) palestine (7) perantau (12) photography (10) puase (7) sahabat (34) sajer jer (38) share (3) sharing (207) soalan (52) stalker (4) tazkirah (17) usrah (15) video (5) wordless wednesay (1)