peace =P

Monday, May 4, 2009

romantis antara kanan n kiri


makanan mase di madrasah Al-Quran (MAQ)

2:12 PM

assalamualaikum...

hari nie insya-Allah ade program..tp msg untuk dtg n tempat still tak confirm lagi...
al-maklum la..doktor busy la tu...

so, dalam mase nak tunggu seruan sahabat-sahabat ku, tibe2 aq terkenangkan ape la yang tgn kanan cakap kat tgn kiri aq selame tgn kanan aq nie sakit sebab jatuh moto hari tu..
aq rase banyak yang tgn kiri da tolong tgn kanan dalam buat keje-keje harian aq...huhu

aq rase dioalog die mcm nie kot...

bangun pagi...
kiri:kanan, hang tak ok lagi ke pagi nie??
kanan: belum la..tolong angkat aq sat, xbley nak tahan la untuk bangun..berat gak tuan aq nie..huhu
kiri:ooo..ok..ok
kanan:thankz yer...

nak makan....
kanan + kiri: bace doa..tadah tgn
kanan:alarrrr...tgn tak sampai la kiri..xbley nak amik makanan tu...
kiri:oo..ok..jap..hang jgn gerak banyak..nanti sakit..(sweet nyerrr)
kanan:ok..thankz...ehh, xpe2..nak masuk dlm mulut baik gune aq..lebih berkat..
kiri:ooo.ok..nah amik nie...
...sedap nye makan ayam gorang....

nak amik barang...
kanan:aduhhh...sakit nyer..
kiri:ehh, kanan nak wat ape tu??
kanan:nak amik barang nie, tp xsampai...terhadnyer pergerakan aq nie..
kiri:xpe..meh la aq tlg amik...
kanan:xpe la..aq nak wat sendiri..2-3 hari ni aq da banyak susahkan ko...
kiri:ish..mane ade...klu bukan aq, sape lagi nak tolong..hanya kite berdua je buat fungsi yang same..
kanan:tapi..klu aq manjekan diri aq, mesti ko kene wat keje2 berat...
kiri:ok..cube ko bayangkan yer..selame nie sape yang paling banyak wat keje...
kanan:emm...
kiri:mestilah ko..sebab tuan kite bukan kidal..so, skang nie ko sakit..xpe la aq wat ape yang termampu...
kanan: tapi sian ko kne wat sorang2...
kiri:mane ade...ko pun tlg gak sebab ade bende yang tgn kiri xbley nak buat..lagipun hasil kerja aq xsehebat kamu kanan...
kanan:jgn cakap mcm tu...kamu banyak tolong pun...sebab tu allah ciptakan semua nyer berpasangan..ade hikmah nyer...
kiri:betul2..jom ar kite tlg tuan kite nie buat blog...
kanan:jommm....

tuan badan:ape yang penting??(wonder pet)
kiri n kanan: kerjasama

kat sini bukan la aq nak bawak korang masuk dunia khayalan aq pun..tapi aq rase memang selame nie aq xperasan pun yang tgn kiri banyak menolong tgn kanan untuk keja-keja harian aq...aq tak pandai menaip cara asdf, so aq main taip jer...kebanyakan hurup memang tgn kanan yang tekan..tapi sejak sakit nie, tgn kiri banyak menolong...

aq bersyukur sebab Allah takdirkan aq xcident n rase semua nie...walau sekecik mane bende ciptaan Allah tu, semua nya ade tujuan yang tersendiri....

akhwat baiki moto..pun guna 2 tangan..hehe

even kuman (bukan kuman KU2) pun ade tugas die...jadi semoga lepas nie, aq xpernah melihat bahwa Allah menciptakan sesuatu itu dengan sia-sia..semuanya harus digunakan dengan sebaik mungkin...agar semuanya dapat memberi feeback yang baik di akhirat kelak...

aq berdoa agar seluruh anggotaku akan berkata pada Allah di akhirat kelak yang aq telah menggunakan seluruh anggota pinjama-Nya untuk kerja amar ma'ruf dan nahi mungkar...

insya-ALLAH....

5 comments:

~Cinta Cukulet~ said...

saya kidal..mesti tangan kiri banyak buaat keje kan hehe..sian die

joegrimjow said...

sbenarnye
silap scroll
huhu

enassempoi said...

tak baik lagi ke tangan tu my dear lovely sis??????

teamdakwah said...

sian...sian...nasib dua2 pun romantis abis..kire saling melengkapi la....

tgn ku sudah semakin power selepas bermain badminton gaya fong sai yuk...namun setelah malam menjelma ia memakin diri...

doktor, ubat satu guni....haittt

teamdakwah said...

kesilapan adalah tanggungjwab sendiri...huhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

try tengok

advice (10) aku (24) art (11) bestfrenz (2) cerpen diri (1) cinta (53) dakwah (15) daurah (19) diaries (95) english (11) fakta (1) family (1) free (5) friend (28) gaza (4) hadith (2) hurt (4) iklan (1) insaf (37) islamic (37) jihad (7) jiwakacau (16) lirik (10) love (54) lyrics (7) nasyid (7) o (13) palestine (7) perantau (12) photography (10) puase (7) sahabat (34) sajer jer (38) share (3) sharing (207) soalan (52) stalker (4) tazkirah (17) usrah (15) video (5) wordless wednesay (1)