peace =P

Thursday, September 3, 2009

kehilangan

12:42PM-library sultan Abdul samad

assalamualaikum...

mengantuk rasenyer nak buat tutorial math di tengah hari yang bising nie..
tapi nak tak nak kene gak sebab ptg kang pkul 4 nak kne hantar...huhu

kesibukan kawan2 p wat perjanjian ngan ptptn buat aq pening pikir soal kewangan aq...
al-maklum la...student bile blaja,yang pening kepale xlain..klu bukan study mesti sebab duit..
but its okey..mungkin Allah da tentukan yang terbaik untuk aq di hari esok..sape la tau...
we can't estimate what a next second could change..

sambil aq mengelamun pasal masalah dunia nie..sebenarnye ade insan yang sedih atas kehilangan ibu tersayang di puase yang 13 nie...maksud nyer ade lagi lebih kurang 12 hari lagi nak sambut aidilfitri...
pukul 11 aq terima mesej dari sahabat tentang ibu insan tersebut yang nazak..al-fatihah ku doakan untuk kesejahteraan ibunda insan tersebut yang tersayang...namun pada 11.40,aq terima berita kembali, namun berita kehilangan yang aq terima...
mungkin aq xdapat rase ape yang insan tu rase..tapi aq dapat rase bagaimana kehilangan orang yang disayangi...
semoga insan itu tabah atas ujian yang Allah beri...

tiada kata yang terbaik untuk insan tersebut yang dapat aq tujukan..kerana menangis itu lebih baik aq sangka buat nya sekarang....
mungkin aq bley kate "sesungguhnya Allah lebih sayangkan ibu anda"..
tapi ayat tersebut tidak akan menjadi penawar saat ini...

kejadian sebegini buat aq terase....ajal,maut hanya Allah yang tentukan..
kita entah bile..mungkin 10 minit,20 minit atau pun 5 saat dari sekarang...
sebelum terlambat..ucaplah rase cinta pada Allah dengan zikir...

takziah buat sahabatku dan keluarga...
AL-FATEHAH.....

1 comment:

joegrimjow said...

xukup untuk santapan sebelum tido
thx u

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

try tengok

advice (10) aku (24) art (11) bestfrenz (2) cerpen diri (1) cinta (53) dakwah (15) daurah (19) diaries (95) english (11) fakta (1) family (1) free (5) friend (28) gaza (4) hadith (2) hurt (4) iklan (1) insaf (37) islamic (37) jihad (7) jiwakacau (16) lirik (10) love (54) lyrics (7) nasyid (7) o (13) palestine (7) perantau (12) photography (10) puase (7) sahabat (34) sajer jer (38) share (3) sharing (207) soalan (52) stalker (4) tazkirah (17) usrah (15) video (5) wordless wednesay (1)