peace =P

Friday, September 25, 2009

what heart could bring??

we hurt them because we love them..can they understand..i hope they will even not now but for the hereafter..
1:28AM-still on n.9

ape kate hati..bicara hati..suara hati..makan hati..sakit hati
dan mcm2 lagi pasal hati....

aq taktau ape yang korang paham pasal hati..
tapi hati dan perasaan adalah satu bende yang sukar untuk aq jelajahi..even my own heart...

jage hati...
pernah aq cube untuk mendekati hati orang namun kadang kala ia amat lah payah nyer...
mungkin kerana aq xpandai untuk ambil hati..atau aq tak reti nak jage hati...

makan hati...
kadang2 tu yang aq rase..
bukan kerana aq xberani..tapi
salahkah aq nak puaskan semua orang agar tiada yang terluka walaupun aq telahpun terluka..

dulu orang panggil aq gengster..which i dont know why..may be my style or my size..i dont know...and yet aq jarang jage perasaan orang..aq terluka??mungkin tidak..

tapi sekarang, aq amat sensitip dengan perasaan orang...terlalu menjaga hati..itu yang boleh aq bagitau pasal sifat aq sekarang...
salah ke untuk katekan "yes" berbanding "no"???

aq tau kadang2 kite nak tegak kan yang hak itu amatlah wajib nyer...tapi kadang hati yang nak terlalu menjaga nie menghalang..
takut2 kawan terase hati, yang tua rase tercabar, yang hebat menjadi lawan...
jadi, yang hak tak tertegak dan batil tidak tercegah...

kadang2 sebab terlalu menjaga hati manusia la, aq sebenarnyer da melukakan hati Allah...
Allah yang menyayangi hamba-Nya..dan Maha Pengasih...
Allah yang aq cinta dan kasih lebih dari segalanya...
dan kadang2 aq still terhalang menegak kan hak sebab hati..dan kadang2 aq rase hati aq nie lemah....
perkataan sorry xkan pernah jauh dari hidup aq sekarang...aq takut aq buat orang terase hati...
yet..what else should i do??

p/s: sometimes we always hurt somebody that we love not because we want to but we must too..we hurt them because we love them...will they forgive me

3 comments:

joegrimjow said...

sayang xyah nak di ucap
hanya buat

green said...

marah tanda sayang..
tp sekali sekala kena tunjuk syg tu taw..

Putra Al-Maliki said...

itulah yg saya alami sekarang nie..huhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

try tengok

advice (10) aku (24) art (11) bestfrenz (2) cerpen diri (1) cinta (53) dakwah (15) daurah (19) diaries (95) english (11) fakta (1) family (1) free (5) friend (28) gaza (4) hadith (2) hurt (4) iklan (1) insaf (37) islamic (37) jihad (7) jiwakacau (16) lirik (10) love (54) lyrics (7) nasyid (7) o (13) palestine (7) perantau (12) photography (10) puase (7) sahabat (34) sajer jer (38) share (3) sharing (207) soalan (52) stalker (4) tazkirah (17) usrah (15) video (5) wordless wednesay (1)