peace =P

Thursday, September 24, 2009

dari e-mail

kenangan raye pertama setelah 3 tahun raye diperantauan

kakak2 yang disayangi..haha(sayang ker??)


anak2 buah aq yang selalu dibelasah oleh ku dan akak ipar ku satu2 nyer..(ampun mak su yer...haha)
4:52PM-seremban lagiii

assalamualaikum...
aq gune desktop rumah hari nie..mcm malas la plak nak bukak laptop..lagipun kang klu da duk depan laptop..sume keje xjadi weii...
nie pun, kawan ajak raye aq mcm malas jer nak jalan..
mungkin sebab aq rase aq da besar panjang dan bab jalan2 raye pun, bukan dapat duit raya..haha..gurau je..(hakikat raye dan ziarah umah orang tu bukan sebab duit raye yer..tapi ikhlas nak rapatkan ukhuwwah)..
ape2 pun aq still xmo jalan hari nie..

once aq tengok desktop yang memang da ter"on" nie, aq tengok ade orang rumah aq yang terjah blog aq and bile aq sign in je blog, aq tengok kat bahagian folower ade name aq sendiri...
gerenti adik aq yang buat..bley ke aq folow blog sendiri...tapu hakikatnyer..da aq yang update..mesti aq yang folow..haha..bagus2..

ape2 pun..inbox email xpernah menunjukan angka kosong setiap kali aq bukak..dan aq terima dari yahoo group aq sendiri...rindu rasenyer nak beraye ngan akhwat semua..yang oversea tu excluded la yer..sebab xmampu nak ziarah atunna semua..salam raye dari malaysia je la yer..hehe

dalam email tu ade kate2 dari seorang yang sangat aq kagum...dan kate2 tu akan aq jadikan kate2 semangat...tu yang nak share bagi sape2 yang tak dapat email tu...hehe

"Janganlah kalian berputus asa, kerana putus asa itu bukan dari akhlak muslim. Hakikat kenyataan hari ini adalah impian semalam, dan mimpi hari ini adalah hakikat dan kenyataan hari esok, dan waktu masih banyak. Anasir kekuatan sentiasa berada dalam jiwa kamu yang beriman, walau bagaimana besar pun kekuasaan kebatilan. Orang-orang yang lemah tidak akan menjadi lemah untuk seumur hidup dan orang yang kuat tidak akan kekal kekuatannya selama-lamanya "
{Hassan al-Banna}

p/s:asgment xsiap lagi..asal nak buat jer teringat kuih raye..asal nak buat jerade orang datang raye..so..moral of the story..layannnn raye..asgmnet tinggal dulu..haha

3 comments:

green said...

bez raya kat msia ni..huu

dah2 g wat assignment

joegrimjow said...

quote purple dr hasan albanna tu best

bagus la da ad update

teamdakwah said...

ya..hassan al-banna memang best..huhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

try tengok

advice (10) aku (24) art (11) bestfrenz (2) cerpen diri (1) cinta (53) dakwah (15) daurah (19) diaries (95) english (11) fakta (1) family (1) free (5) friend (28) gaza (4) hadith (2) hurt (4) iklan (1) insaf (37) islamic (37) jihad (7) jiwakacau (16) lirik (10) love (54) lyrics (7) nasyid (7) o (13) palestine (7) perantau (12) photography (10) puase (7) sahabat (34) sajer jer (38) share (3) sharing (207) soalan (52) stalker (4) tazkirah (17) usrah (15) video (5) wordless wednesay (1)