peace =P

Tuesday, September 22, 2009

doa


9:02pm-seremban

assalamualaikum...

hari nie raye ke-3...well, ingat2 balik ade jer kawan2 yang aq x wish raye lagi...
ape2 pun buat semua sahabat aq di dunia nie especially...

mas, kathy, isah, zila, sal, teh, dayah, kecik, nadia, ada and ija...

SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMENANGAN SETELAH SEBULAN MELAWAN NAFSU..
SALAM AIDUL-FITR BAUT SEMUA...

nmpaknyer penyakit lame aq da datang balik...anyway, penyakit nie aq akan kene sebulan sekali..klu ok skit, 2bulan sekali..penyakit ape??
aq ade satu penyakit yang aq xtau la ape namenyer..aq try carik kat internet tapi aq xpasti gak ape penyakit aq...aq akan kene infection on eyes setiap sebulan sekali...die akan merah dan gatal tahap naga smpai kadang2 aq rase nak kuarkan jer biji mate nie and rendam dalam air detol, biar bersih skit...hahha..
aq xtau la..
klu ade doktor yang bace blog aq nie bley la kot tolong mcm mane nak cegah...huhu


ok2..back to the main point..aq nak cakap pasal doa...
nak tau x..
Allah xpernah kate tidak pada doa kite...doa kiter sebenarnyer akan dimakbulkan jua...even doa jahat2 pun(semoga kiter dijauhkan)...
lagi pun doa tu adelah salah satu menunjukan kite bersifat hamba dan lemah..sebab tu manusia akan berdoa pada Allah kerana Allah maha berkuasa atas tiap2 sesuatu...
tak de ape yang Allah tak tahu..even ape yang kite niatkan pun Allah tau..
tapi ramai gak yang kate...
"knape doa aq lmbat dimakbulkan..Allah xsayang aq ker??"

if u guys wanna know...

ALLAH replies our doa in three way:
1: "yes"-give what u ask for
2: "yes but not know"-give what u ask for but just about time(better time)
3: "I,ve a better plan for you"-Allah knows better

sometimes we feel, what we ask for is better for Allah to give now, but actually we can even expected what a next second could change..
so, its better for you guyz to keep praying...
kadang2 manusia nie, bile susah baru nak doa pada ALLAH..senang..toksah nak dok harap la...
bile doa xdimakbulkan sekarang(mengikut kehendak die) mula la nak kate ALLAH xsayang la..itu la ini la...memang lumrah manusia
manusia means pelupa...(semoga kite xlupe diri)

aq bukan nak kete kat orang sebenarnyer..sebab aq lebih kurang mcm tu la...
mate aq nie bile sakit, baru la nak rase nikmat mate sihat..mase sihat jarang sangat aq ucap alhamdulillah...
tapi bile da sakit, baru nak ucap alhamdulillah sebab klu bute lagi sedih kot...huhu

so..
"ucaplah alhamdulillah, syukur kite kepada ALLAH"(lagu raihan dulu2)
dan doalah kerana Allah memang rindu nak dengar suare hambanya mengadu pada-Nya...

p/s:semoga mataku sembuh sebelum exam rabu depan.....

2 comments:

joegrimjow said...

bab mata tu
cuba minum herbalife
;-)

joegrimjow said...

klu jaga makanan
semua akan ok ;-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

try tengok

advice (10) aku (24) art (11) bestfrenz (2) cerpen diri (1) cinta (53) dakwah (15) daurah (19) diaries (95) english (11) fakta (1) family (1) free (5) friend (28) gaza (4) hadith (2) hurt (4) iklan (1) insaf (37) islamic (37) jihad (7) jiwakacau (16) lirik (10) love (54) lyrics (7) nasyid (7) o (13) palestine (7) perantau (12) photography (10) puase (7) sahabat (34) sajer jer (38) share (3) sharing (207) soalan (52) stalker (4) tazkirah (17) usrah (15) video (5) wordless wednesay (1)