peace =P

Saturday, September 19, 2009

ramadhan dan syawal

2:59 a.m-seremban

assalamualaikum...

selamat gak aq smpai umah ptg td pkul 6 ptg..
bukan la jauh pun aq blajar..sebelah negeri jer pun...
tapi nak balik still banyak masalah gak...tensennn

KTM..
tu la kenderaan awam feveret aq..dari serdang terus jer seremban...
tapi tadi aq naik dari KL sentral...harga up skit ar, RM6..
xde la semahal tiket balik new castle(kota Bharu)..huhu

ape yang aq xbrape nak suke tapi aq redha je is..
aq berdiri dlm train tu dari KL sentral-seremban..ade la sejam lebih gak...
nyesal ar skit xnaik bas..bas RM 6.80 jer..tapi mesti dapat duduk punyer...

ape2 pun, bukan kesah KTM atau bas yang aq nak share...
sebenarnyer..sedar xsedar nmpaknyer ramadhan da nak abis..hari nie puase ke 29..klu ahad raye, mkne nyer besok da x pose lagi...

ade satu gamba yang aq nak share...


sedih nyer...nak tunggu tahun depan belum tentu nyawa masih di jasad..
radio plak lagu raye xabis2 kuar..sedangkan ramadhan yang paling best da nak abis...
tu la satu adat kat malaysia yang xbrape nak berkenan..tapi kadang2 layan ar gak lagu raye tu..cume bile ingat or dengar je perkataan raye trus mcm sedih sebab ramdhan da nak abis...

lepas nie nafsu kite dapat geng die balik..sape lagi klu bukan setan...
tapi aq rase semua orang da ditarbiyah mase bulan ramadhan xkan mudah la sgt terpengaruh ngan setan2 tu..huhu

ramadhan pergi,syawal kembali,
ade yang gembira, xkurang ade yang bersedih..

"tadi kakak aq citer pasal ops kemalangan raye tahun nie paling truk ranking..25 orang dalam sehari..."

tolong la wei sayang nyawa korang...klu korang xsayang pun, mesti ade lagi yang sayang...
mungkin kiter xsedar...

ape2 pun..
buat semua...
"selamat hari raya maaf zahir dan batin"

p/s:tadi beli baju raye tapi xmuat la plak..mase nak p tukar..makcik tu da mcm marah...bukan customer always rite ker??aduhhh...

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

try tengok

advice (10) aku (24) art (11) bestfrenz (2) cerpen diri (1) cinta (53) dakwah (15) daurah (19) diaries (95) english (11) fakta (1) family (1) free (5) friend (28) gaza (4) hadith (2) hurt (4) iklan (1) insaf (37) islamic (37) jihad (7) jiwakacau (16) lirik (10) love (54) lyrics (7) nasyid (7) o (13) palestine (7) perantau (12) photography (10) puase (7) sahabat (34) sajer jer (38) share (3) sharing (207) soalan (52) stalker (4) tazkirah (17) usrah (15) video (5) wordless wednesay (1)