peace =P

Friday, September 4, 2009

jahat vs baik

6:40AM-UKM,bangi

assalamualaikum...

sobahunnur...and happie fasting ke-14...(suppose everybody is happy when there is no evil this morning to make sure u not wake up in time for subuh..haha=P)

teringat kata dari sebuah cerita tajuk x ingat...(selalu jer tak ingat tajuk...ish..)
die cakap...
"kejahatan tak pernah berehat sehari pun untuk melakukan kejahatan, dan kenape kite yang berbuat kebaikan perlu??"

betul dan aq sangat setuju la...sebab kadang2 kiter yang buat baik nie selalu jer rase down bila kejahatan mendahului...
down tu xper la lagi kot..tapi klu kiter tak buat baik lansung sebab rase kejahatan tu da sebati dan xbley nak dibetulkan lagi, thatz mean kite telah redha kejahatan tu melata di bumi milik Allah nie...

memang Allah da janjikan kemenangan pada kite..(bile tu xtau,tapi bende tu pasti)
tapi kite xbley nak take for granted..sebab Allah akan beri kebahagian pada sesiapa yang berhak..dan soalan nyer...
BERHAK KAH KITER??
LAYAK KAH KITE, ALLAH NAK BAGI KEMENANGAN TU??

kite umat islam khususnya sedar tak yang kemenangan tu Allah da janji untuk kite??
klu sedar alhamdulillah..
tapi tak kan la kite nak take for granted untuk janji pasti yang Allah da cakap tu...
sebab
"tidak akan sama nikmat orang islam yang berjuang mendapat kemenangan dengan nikmat orang islam yang tidak berjuang..."
to be continue..(ade kawan da bising suruh siap2 p klas..padahal die jer ade klas..aq free giler hari nie..hahaha)

p/s: nak p amik saham 1 malaysia untuk pelajar uni baru..100 unit tu...jeles???

1 comment:

joegrimjow said...

xjeles
beli sendiri baru jeles

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

try tengok

advice (10) aku (24) art (11) bestfrenz (2) cerpen diri (1) cinta (53) dakwah (15) daurah (19) diaries (95) english (11) fakta (1) family (1) free (5) friend (28) gaza (4) hadith (2) hurt (4) iklan (1) insaf (37) islamic (37) jihad (7) jiwakacau (16) lirik (10) love (54) lyrics (7) nasyid (7) o (13) palestine (7) perantau (12) photography (10) puase (7) sahabat (34) sajer jer (38) share (3) sharing (207) soalan (52) stalker (4) tazkirah (17) usrah (15) video (5) wordless wednesay (1)