peace =P

Monday, September 21, 2009

my email

5:40pm-seremban
assalamualaikum..

> Bunyi (kuek) yang dihasilkan oleh itik tidak bergema dan beralun.
> Sehingga kini kita tidak tahu mengapa.
>
> Dengan sepotong coklat boleh membunuh anjing? benar! Coklat mampu
> merosakkan sistem pernafasan dan jantung anjing. Dengan ounces yang
> banyak mampu membunuh seekor anjing bersaiz kecil.
>
> Kebanyakan lipstick yang korang pakai sekarang ni mengandungi sisik
> ikan yang telah diproses.
>
> Pada tahun 1830, ketchup (sos tomato) digunakan sebagai ubatan dan
> bukannya perasa tambahan pada makanan.
>
> Tiada satu pun jam di Las Vegas gambling casinos. Dengan ketiadaan > jam akan melekakan penjudi penjudi dengan taruhan mereka..

> Mosquito repellents atau penghalau nyamuk tidak membunuh. Sensor
> nyamuk hanya dikaburi dan ini menyebabkan nyamuk tidak dapat mengesan
> di mana mangsa berada.
>
> Pakar dan doktor gigi mengesyorkan berus gigi hendaklah diletakkan
> sekurang-kurangnya 6 kaki jauh dari tandas utk menghalang kuman
> berterbangan ketika anda menggunakan flush tandas.
>
> Jika nombor 111,111,111 didarab 111,111,111 anda akan mendapat
> jawapan 12345678987654321.
>
> Warna biru adalah warna kesukaan 80 peratus rakyat Amerika.

> Adalah mustahil jika anda bersin tanpa memejamkan mata.
>
> Seekor lipas boleh hidup selama 10 hari tanpa kepala.
>
> Nama yang paling banyak umumnya di dunia ini ialah Muhammad.
>
> Mexico City tenggelam sedikit demi sedikit sekitar 10 inci setiap
> tahun.
>
> Mengikut statistik dalam kehidupan, ayam adalah haiwan yang paling
> banyak di dunia mengalahkan manusia, kerana cara pembiakan yang
> berleluasa dan senang dibiakkan untuk makanan.
>
> Otak akan lebih aktif ketika tidur dari ketika anda menonton tv.
>
> Untuk melepaskan dari gigitan buaya, anda perlu mencucuk matanya
> menggunakan jari sekuat hati. Buaya akan melepaskan anda serta merta.
>
> Leonardo da Vinci juga mencipta gunting dan beliau menghabiskan 10
> tahun untuk menyiapkan lukisan agungnya iaitu Monalisa( 10 tahun
> untuk bahagian bibirnya sahaja)

moral of the story aq:
"klu korang perasan la kan..banyak dari fakta kat atas nie kite xprasan and mungkin jarang dengar..."
knape yer..sebab kite terlalu sibuk dengan dunia kite...banyak fakata kat atas nie menceritakan tentang penciptaan Allah yang berlaku di dunia...
fakta yang paling menarik yang aq nak cakap is tentang berjudi...sebenarnya bukan berjudi jer yang akan menghayalkan kite tapi ape2 yang lain menghayalkan kite sume nyer bley dikatekan haram..arak,dadah, zina dan ape2 la....sebab bende yang menghayalkan kite akan menyebabkan kite jauh dari Allah....

pasal fakta terakhir plak..leonardo tu memang xde keje lain yek...10 tahun mase tu, umat islam da khatam satu al-quran and hafaz da...die dukk la wat lukisan yang pada aq, xramai pun kate lawa...huhu
so, umat islam sekalian..jgn la nak menghabiskan mase korang ngan dunia nie..semuanya hanya pinjaman dan mainan yang sementara...



sebanarnyer kan..
"selangkah kite pada Allah, seribu langkah Allah pada kite"
tapi kenape kite jarang ingat Allah dan kembali pada-Nya...

p/s:aq dapat rasa aq lemah sekarang dan akan semakin lemah sebab aq tidak buat ape yang Allah suruh..kadang2 aq bingung and rase sangat futur..
"ya,Allah tetapkanlah aq di jalan-Mu"

2 comments:

joegrimjow said...

tahu pasal nama yg banyak d gunakan tu

green said...

ttp aku di jlnMu juga~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

try tengok

advice (10) aku (24) art (11) bestfrenz (2) cerpen diri (1) cinta (53) dakwah (15) daurah (19) diaries (95) english (11) fakta (1) family (1) free (5) friend (28) gaza (4) hadith (2) hurt (4) iklan (1) insaf (37) islamic (37) jihad (7) jiwakacau (16) lirik (10) love (54) lyrics (7) nasyid (7) o (13) palestine (7) perantau (12) photography (10) puase (7) sahabat (34) sajer jer (38) share (3) sharing (207) soalan (52) stalker (4) tazkirah (17) usrah (15) video (5) wordless wednesay (1)