peace =P

Monday, August 3, 2009

realize


12:18 PM-seremban,n.sembilan

assalamualaikum....

pernah tak kiter fikir adakah askar US jadi baik??
aq pernah gak fikir....mungkin tak askar US yang bersekongkol ngan yahudi laknatullah jadi baik..
klu yahudi tu aq yakin la imposible nak jadi baik sebab dalam Al-quran sendiri banyak sebut pasal kisah-kisah kaum pelampau nie...

so,my friend had told me once..
he know someone that works as a US army..
sebenarnyer sajer je nak tau kehidupan seorang tentera...
die kate askar US nie ok dengan kaum kerabat die jer...
die xkesah kawan dengan saper2 pun except muslim...
klu die die tau jer yang kawan die adalah islam,then perangai die on spot akan berubah...
memang sangat pelampau...

aq rase sebab islam tu kan best dan baik..sebab tu dieorg risau kalau2 islam akan menjadi seperti zaman khulafa' ar-rasyidin dan zaman zaman abbasiyyah di mana ketika islam telah menguasai 2/3 dunia...

tapi islam tetap akan tertegak jugak walaupun orang kafir tu membencinya..
tu kan janji Allah...

so, ape yang aq nak sharing adalah....

kenape la kiter sebagai muslim especially x sedar bende nie...
kite still sokong barangan yahudi walaupun kite tau dieorang sangat benci pada islam..
kite xtau ape yang ade dalam barangan buatan dieorang nie...

teringat satu kesah benar (kakak angkat aq nyer citer)

mase die duk oversea,
akak aq tu nak le p makan2 dengan kawan2...
dieorang p kedai pizza (bukan pizza hut tau)
semua kawan2 die pesan air coca cola(coke)..
then akak tu just minum air suam jer...
dan tau x ade lagi sorang yang minum air selain coke gak...
orang tu adalah berbangse yahudi..
akak tu pun pelik..then try la tnye..
"why dont u drink coke??"
tau x ape die jawap??
"i'm jews.. we dont drink something that we make"

korang paham ape maksud nyer...
yahudi sendiri xmakan n minum ape yang dieorang buat...
mesti ade sesuatu yang kite xtau...

tapi biasa la..nak sedarkan orang bukan senang...
kite suker gak barangan2 dieorang nie...dengan alasan masing2 ade hak sendiri...

kite tetap sokong yahudi n US walaupun kite tau dieorg xpernah brenti bunuh saudare se islam kite..
aq nak brenti sokong diorang dan da buat pun sejak 3 tahun lepas...
korang bile lagi...huhu=P


p/s:ade yang kate kfc kat malaysia nie orang malaysia yang pegang...so,bley jer makan..
pada aq as long as die barang yahudi,mesti susah nak lepas dr tangan yahudi gak...
"niat tak menghalalkan cara"

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

try tengok

advice (10) aku (24) art (11) bestfrenz (2) cerpen diri (1) cinta (53) dakwah (15) daurah (19) diaries (95) english (11) fakta (1) family (1) free (5) friend (28) gaza (4) hadith (2) hurt (4) iklan (1) insaf (37) islamic (37) jihad (7) jiwakacau (16) lirik (10) love (54) lyrics (7) nasyid (7) o (13) palestine (7) perantau (12) photography (10) puase (7) sahabat (34) sajer jer (38) share (3) sharing (207) soalan (52) stalker (4) tazkirah (17) usrah (15) video (5) wordless wednesay (1)