peace =P

Sunday, August 2, 2009

geng kapak dan aq

11:08 am-seremban,n.sembilan

assalamualaikum...



macam biasa..pagi nie sarapan goreng cempedak..sedap2..
skang tgh musim..memang sedap..
tapi sakit tekak ar gak..asik makan buah..
teringat pesan doktor minggu lepas...
"jgn makan buah n jangan makan pedas"
tapi semalam da bedal rendang..hari nie cempedak..
baiikkk punyaa...

tinggalkan ceriter makan...

kadang bile online jer..xkire la skype ke ym ke ape2 lain ker..
mcm biasa la..ade yang nak add and ade kawan lame yang bertanye kabaor..

tapi pagi nie luar biase skit...
ade seorang yang aq xkenal pun..sibuk menerjah skype aq tanpe salam...
aq tengok gamba pakai songkok tapi muke ala2 mat saleh gak ar...
so daripada salah faham baik aq tanye..al maklum la sebab die x bagi salam..

aq copy paste je la borak2 pagi tu..huhu

GENGKAPAK DAN AQ


[8/1/2009 11:35:48 AM] gengkapak says: uit
[8/1/2009 11:36:32 AM] HAB says: muslim??
[8/1/2009 11:36:42 AM] gengkapak says: alhamdulilah
[8/1/2009 11:36:50 AM] HAB says: so..
[8/1/2009 11:36:54 AM] HAB says: satrt it with
[8/1/2009 11:36:57 AM] HAB says: assalamualaikum.
[8/1/2009 11:37:02 AM] HAB says: start*
[8/1/2009 11:37:28 AM] gengkapak says: wahh
[8/1/2009 11:38:07 AM] HAB says: ape yang wahh??
[8/1/2009 11:38:14 AM] HAB says: |-(
[8/1/2009 11:38:17 AM] gengkapak says: wajib ke bg salam
[8/1/2009 11:38:21 AM] gengkapak says: ape dalil
[8/1/2009 11:39:20 AM] HAB says: xde la...
[8/1/2009 11:39:33 AM] HAB says: so that i know either u r muslim or not
[8/1/2009 11:39:40 AM] HAB says: its better rite?
[8/1/2009 11:39:49 AM] HAB says: x rugi pun...
[8/1/2009 11:39:55 AM] gengkapak says: mmg xrugi pn
[8/1/2009 11:40:00 AM] HAB says: so??
[8/1/2009 11:40:02 AM] gengkapak says: tp jgn nk pertikai kn
[8/1/2009 11:40:14 AM] gengkapak says: non muslim pn leh bg salam
[8/1/2009 11:40:21 AM] gengkapak says: so ape beza?
[8/1/2009 11:40:28 AM] HAB says: berbeza...
[8/1/2009 11:40:33 AM] gengkapak says: ape beza
[8/1/2009 11:40:44 AM] HAB says: same ade kite nak doakan orang islam sendiri...
[8/1/2009 11:40:52 AM] HAB says: dengan doa kite kepade non muslim...
[8/1/2009 11:40:59 AM] HAB says: there is a different
[8/1/2009 11:41:16 AM] gengkapak says: kte bncg bab salam td
[8/1/2009 11:41:17 AM] HAB says: salam adalah satu doa...
[8/1/2009 11:41:24 AM] gengkapak says: so skrg klo dlm ni
[8/1/2009 11:41:30 AM] gengkapak says: die bg salam
[8/1/2009 11:41:39 AM] gengkapak says: kompom ke die muslim
[8/1/2009 11:41:55 AM] HAB says: thats why i ask 1st...
[8/1/2009 11:42:15 AM] gengkapak says: tp klo org 2 ngaku muslim
[8/1/2009 11:42:16 AM] gengkapak says: cmne
[8/1/2009 11:42:23 AM] HAB says: alhamdulillah...
[8/1/2009 11:42:30 AM] HAB says: semoga terbuka hati die untuk itu
[8/1/2009 11:42:39 AM] gengkapak says: tp klo niat die lain
[8/1/2009 11:42:40 AM] gengkapak says: cmne
[8/1/2009 11:43:02 AM] HAB says: mcm mane rasulullah layan orang munafik??
[8/1/2009 11:43:29 AM] HAB says: xkesah ape niat die...
[8/1/2009 11:43:34 AM] HAB says: xde sape tau...
[8/1/2009 11:43:44 AM] HAB says: ape yang die niat..
[8/1/2009 11:43:52 AM] gengkapak says: dalil
[8/1/2009 11:43:53 AM] HAB says: tu urusan die dengan Allah
[8/1/2009 11:44:00 AM] gengkapak says: ckp kna ade dalil
[8/1/2009 11:44:04 AM] HAB says: dalil untuk??
[8/1/2009 11:44:51 AM] gengkapak says: salam
[8/1/2009 11:45:25 AM] HAB says: untuk salam??
[8/1/2009 11:45:31 AM] HAB says: ehm...
[8/1/2009 11:45:39 AM] HAB says: salam ade adab yang rasulullah ajar...
[8/1/2009 11:45:50 AM] HAB says: adab adelah bende yang diajar...
[8/1/2009 11:46:15 AM] HAB says: i guess semua muslim akan tersenyum bile orang bagi salam
[8/1/2009 11:46:32 AM] gengkapak says: dalil ape 2
[8/1/2009 11:46:35 AM] gengkapak says: sunnah ke
[8/1/2009 11:46:43 AM] gengkapak says: kias ke
[8/1/2009 11:46:43 AM] HAB says: berbanding dengan panggilan "hoi" atau "oit" or something
[8/1/2009 11:46:57 AM] gengkapak says: ulamak ke
[8/1/2009 11:47:03 AM] gengkapak says: kena sebut la dalil dr mn
[8/1/2009 11:47:26 AM] HAB says: untuk salam??
[8/1/2009 11:47:31 AM] HAB says: r u sure??
[8/1/2009 11:47:33 AM] gengkapak says: ye la
[8/1/2009 11:47:36 AM] gengkapak says: adoii
[8/1/2009 11:49:32 AM] HAB says: ok2..
[8/1/2009 11:49:40 AM] HAB says: bagi orang yang masuk syurga..
[8/1/2009 11:49:53 AM] HAB says: ape ucapan yang Allah ucapkan kat dieorang??
[8/1/2009 11:49:53 AM] gengkapak says: dalil pe 2
[8/1/2009 11:50:43 AM] HAB says: bukak surah yasin dan terjemahan
[8/1/2009 11:50:54 AM] HAB says: dalam surah maryam pun ade cakap...
[8/1/2009 11:50:58 AM] gengkapak says: ayat?
[8/1/2009 11:50:59 AM] HAB says: ayat 62
[8/1/2009 11:51:03 AM] HAB says: bermaksud
[8/1/2009 11:51:03 AM] gengkapak says: ok
[8/1/2009 11:51:28 AM] HAB says: mereka tidak mendengar perkataan yang tidak berguna di dalam syurga, kecuali salam...
[8/1/2009 11:51:48 AM] gengkapak says: ok
[8/1/2009 11:51:49 AM] gengkapak says: tq
[8/1/2009 11:51:51 AM] HAB says: srah an nur
[8/1/2009 11:51:56 AM] HAB says: ayat 27
[8/1/2009 11:51:58 AM] HAB says: bermaksud
[8/1/2009 11:53:00 AM] HAB says: hai orang2 yang beriman..janganlah kamu memasuki rumah yang bukan rumahmu sebelum meminta izin dan memberi salam kepada penghuninya..yang demikian itu lebih baik bagimu agar kamu mengingati..
[8/1/2009 11:53:15 AM] gengkapak says: ok
[8/1/2009 11:53:17 AM] gengkapak says: bgs2
[8/1/2009 11:53:40 AM] HAB says: ade lagi...
[8/1/2009 11:53:48 AM] HAB says: surah yasin ayat 58
[8/1/2009 11:54:15 AM] HAB says: "salam" sebagai ucapan dari Tuhan Yang Maha Penyayang
[8/1/2009 11:54:49 AM] HAB says: ade lagi yang ayat yang panjang2..
[8/1/2009 11:55:03 AM] HAB says: tapi tu nanti kene cerita panjang la plak...
[8/1/2009 11:55:09 AM] HAB says: ok??
[8/1/2009 11:55:23 AM] gengkapak says: ok
[8/1/2009 11:55:24 AM] HAB says: lepas nie bley bagi salam,saudara??
[8/1/2009 12:02:12 PM] gengkapak says: k
[8/1/2009 12:02:54 PM] HAB says: alrite..
[8/1/2009 12:03:18 PM] HAB says: sorry..doesnt mean to hurt anybody feeling this day
[8/1/2009 12:03:25 PM] gengkapak says: ok
[8/1/2009 12:03:28 PM] gengkapak says: no hal

tamat la perbincangan pagi aq..and that person da x skype2 aq lagi...huhu
aq dpat rase la yang gaye aq agak kasar..
ye la..dalil adalah bende yang agak sukar pada aq lagi2 aq nie budak bisness bukan nyer dak yang blja hukum...klu tentang islam tu bley la klu nak bincang atau tanye..tapi hukum??
aq xbrani...huhu
tapi alhamdulillah la gak aq ade koleksi ayat2 al-quran yang aq gune seharian..

ape2 pun..aq just nak sharing..susah ker nak bagi assalamualaikum??..
ehhhmmm.... =P

p/s:assalamualaikum buat semua ummat islam di seluruh negara...dulu mase aq kat uni amik dip..kawan bagi aq title ustazah rock..agak2 satu hari nanti aq jadi ustazah la kot..tapi ustazah bisness plak..haha =P

3 comments:

khaLifah feDi said...

eh itu kan pic akatsuki dlm anime naruto kn..!!!

teamdakwah said...

da xtau geng kapak mcm mane ghoman nyer...
pkai la geng2 anime tu..

enassempoi said...

mmuuhahahahahaaa... hamik sebijik.. terus terdiam dak tu... gud job maksu...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

try tengok

advice (10) aku (24) art (11) bestfrenz (2) cerpen diri (1) cinta (53) dakwah (15) daurah (19) diaries (95) english (11) fakta (1) family (1) free (5) friend (28) gaza (4) hadith (2) hurt (4) iklan (1) insaf (37) islamic (37) jihad (7) jiwakacau (16) lirik (10) love (54) lyrics (7) nasyid (7) o (13) palestine (7) perantau (12) photography (10) puase (7) sahabat (34) sajer jer (38) share (3) sharing (207) soalan (52) stalker (4) tazkirah (17) usrah (15) video (5) wordless wednesay (1)