peace =P

Thursday, August 27, 2009

perasan ke kite??


11:48PM-bangi,selangor

assalamualaikum...
nmpak nyer malam nie mcm sangat best sebab nak qiam ramai2 besok pagi...
bulan2 ramadhan nie, nak bangun qiam sangat senang...aq dapat rase la..

klu b4 this seminggu sekali tu mcm sangat berat..kunci jam 4:30am, pkul 6:30 baru bangun..
so,qiam mende name nyer..kah kah..
well,hope sejak NATES" sume da xde..bley la kot nak tambah amal skit...huhu
lebih kurang macam amal free...

before tu...
well..kelas pagi tadi buat aq tersedar dan sangat insaf...thankz to prof.khanif sebab walaupun nampak mcm lecture biase tapi sebenarnyer da buat aq terhantuk ar gak...

tau tak korang...
fakta:
1.9-10 juta orang mati setiap tahun kerana kelaparan...
2.50% dari semua makanan di US adalah dibazirkan
3. UK pembaziran makanan adalah mencecah 20 juta tan
4. malaysia-20 000 ton pembaziran makanan di malaysia
p/s:cek kat the star pagi tadi 27hb ogos



jadi kenape la aq still blaja mcm mane nak bagi makanan cukup untuk setiap rakyat malaysia sedangkan rakyat malaysia nie da mcm banjir dengan makanan + siap bley bazirkan lagi...
tgk je la bukak pose tu......sorang 3 plastik..tapi time buke 1 plastik jer licin..2 lagi tong smpah makan...besa la budaya tu...kat malaysia la...
korang p la kat africa...baru sedar kot...



p/s:ckp orang pandai la kot..aq pun same..nasib ade geng yang bley habiskan...=P

1 comment:

Naz said...

kita kat sini senak perut kerana makan... tp kat sana, mereka senak perut pasal x makan... :(

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

try tengok

advice (10) aku (24) art (11) bestfrenz (2) cerpen diri (1) cinta (53) dakwah (15) daurah (19) diaries (95) english (11) fakta (1) family (1) free (5) friend (28) gaza (4) hadith (2) hurt (4) iklan (1) insaf (37) islamic (37) jihad (7) jiwakacau (16) lirik (10) love (54) lyrics (7) nasyid (7) o (13) palestine (7) perantau (12) photography (10) puase (7) sahabat (34) sajer jer (38) share (3) sharing (207) soalan (52) stalker (4) tazkirah (17) usrah (15) video (5) wordless wednesay (1)