peace =P

Tuesday, August 18, 2009

aq nak tanyer....tolong jawap

8:49am-faculty food science

assalamualaikum...

selamat pagi n ohaiyyo...
pagi nie setelah tunggu 30 minit,nmpaknyer Dr.Idham xmasuk klas..
baru jer excited nak blajar math pagi2 nie...
so,xpe..kiter buat assgmnt smbil try to update blog...

ehm...semalam aq borak2 dengan my friend..
die kate antara bende yang xbley settle walaupun kite da meninggal adalah
HUTANG...
means mase akhirat nanti kene bayar gak...

well,memang betul pun..
pastu aq tanye pasal mencuri...

"klu kiter mencuri dalam jangka mase yang lame pastu kiter da insaf...then kiter da tak ingat pun orang yang kiter da mencuri dari die tu..so,kire barang curian tu mcm hutang gak atau pun settle??.."

aq tak pernah tanye soklan nie kat sape2 smpai la semalam...
n aq n kawan aq tu xdapat nak settle...
so, mcm mane yek??

ehm.........
sape2 yang tau..moh le sharing...

PERHATIAN:
- petang jumaat nak p riadah dengan kosmate bac.science agri-bisness..
sape nak join jom ar kat bukit expo...
-jumaat tu gak adalah hari Al-Quds..jangan lupe doakan kemengan palestine..

3 comments:

khaLifah feDi said...

emm jwb yg bisa kf bagi ilah..qm boleh sedekah dgn niat nk ganti !!!

Ibn 'AbdiLLAH As-Sarawaki said...

Salam'alaik ya ukhti fiLLAH,

Ana pernah dngar jwpn utk soalan ni dlm satu kuliah.

Penyelesaiannya, kta kna pulangkn semula brg tu klu brg tu masih ada.

Tp klu tuannya pun kta dh x dpt nk jumpa, mungkin akibat sudah lama berpisah dan sbgnya, maka hendaklah bertaubat nasuha dan bersedekah kpd masjid tp sedekah itu diniatkn utk mmbyr hutang / byr balik harta org yg kta curi. Sedekah itu hendaklah sama nilainya dgn brg yg dicuri.

Brg yg dicuri itu tidak boleh digunakan.

WaLLAHua'lam.

teamdakwah said...

jazakillah..=)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

try tengok

advice (10) aku (24) art (11) bestfrenz (2) cerpen diri (1) cinta (53) dakwah (15) daurah (19) diaries (95) english (11) fakta (1) family (1) free (5) friend (28) gaza (4) hadith (2) hurt (4) iklan (1) insaf (37) islamic (37) jihad (7) jiwakacau (16) lirik (10) love (54) lyrics (7) nasyid (7) o (13) palestine (7) perantau (12) photography (10) puase (7) sahabat (34) sajer jer (38) share (3) sharing (207) soalan (52) stalker (4) tazkirah (17) usrah (15) video (5) wordless wednesay (1)