peace =P

Sunday, August 30, 2009

macam mane nak bertahan??

6:44AM-seremban

assalamulaikum..
ohaiyoo ghozaimas minna san...

selamat berpuasa, top up amal, dan charger iman...
hehe=P

bukan henset jer ye kene charger and top up tau...iman n amal pun same...
A:henset klu tak top up jadi ape??-xbley pakai
B:amal klu x top up jadi ape??-xbley pakai
(cth ayat:"ko ni xbley pakai (xgune) la")

A:henset klu tak charger??-mati a.k.a xbergune lagi...
B:iman klu tak charger??mati (hati) a.k.a xbergune gak

so,klu kite bley memahami henset kite nak ape untuk trus hidup dan berguna pada kita,
so....pasti kite lebih tau ape yang hidup kite perlukan untuk trus dan disayangi Allah...
betul..betul..betul..(style ipin yer...)

tapi kan??mcm mane nak istiqamah ar??
sebab aq rase ramai jer yang baik di bulan ramadhan nie...
tapi bulan depan,dan depan lagi, dan depan lagi??
sume tu perlukan istiqamah tahap naga nyer....

aq tak tau la orang lain..tapi aq rase kematian adalah sebaik2 tazkirah(peringatan)
sebab kan...kite tak tau bile kite mati...tp harapan kite mesti nak mati dalam iman (shahid)
so,kite akan sedaya upaya tahan diri dari buat kemungkaran...sebab kite xnak mati mase...
1. tgh peluk seseorang bukan muhrim (dating baikkk punya haaa..)
2. tgh tenking(marah) mak/ayah sebab xbuat air pagi2 (bukan bulan pose la)
3. tgh renovet kete sebab nak blagak ngan orang lain
4. tgh makan2 yang banyak dan sedap tanpe pikir orang yang kelaparan(miskin)
5. tgh macam2 lagi la tanpe niat kerana Allah...(tgh wat ape yang ALLAH xsuke)

nmpak mcm senang jer nak buat baik..memang betul..
tapi yang susah adalah nak maintain wat baik...
tapi kite kene sedar...
"satu saat sekarang tak mungkin same dengan satu saat lepas"
n
"nobody know what a next second could change"

satu video best...hari2 aq tgk video nie n nak nangis..
jadi mcm nak share jer...malas nak upload video sebenonyer..lambat
tapi video nie besttttt.....huhu so,nak share ar gakkkk...layannnnn


video

Berubah
by edCoustic

Berubahkah aku hanya bila ada sesuatu
Terus aku pulang pada sikap sebelum kuberubah
Hanya sekedar sesuatu tak berapa lamapun itu
Jarang kuterendap dalam sikap dimana kuberubah

Reff :
Tuhan aku hanya manusia
Mudah berubah lagi dalam sekejap
Tuhan aku ingin berubah
Dan kubertahan dalam perubahanku

p/s:kadang2 aq sedih gak...apesal susah aq nak brubah...tapi Allah kan memang tau sifat manusia..sebab tu kite kene selalu mencari rahmat,hidayah,redha Allah...

1 comment:

khaLifah feDi said...

emm bgus n3 nie..!!!

cuba dan terus mencoba utk berubah ea..!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

try tengok

advice (10) aku (24) art (11) bestfrenz (2) cerpen diri (1) cinta (53) dakwah (15) daurah (19) diaries (95) english (11) fakta (1) family (1) free (5) friend (28) gaza (4) hadith (2) hurt (4) iklan (1) insaf (37) islamic (37) jihad (7) jiwakacau (16) lirik (10) love (54) lyrics (7) nasyid (7) o (13) palestine (7) perantau (12) photography (10) puase (7) sahabat (34) sajer jer (38) share (3) sharing (207) soalan (52) stalker (4) tazkirah (17) usrah (15) video (5) wordless wednesay (1)