peace =P

Friday, August 14, 2009

H1N1 or B1N1


3:46pm-pert2,serdang

assalamualaikum...

nampak nyer semakin ramai hari nie yang sakit kat pusat kesihatan..
doktor pun macam letih + terkejar2 nak solat lagi nak makan lagi...

seakan-akan tande graf pesakit H1N1 tidak akan menurun...
kat portugal sehari 150 orang yang mati sehari dan kat key ell pun semakin tinggi...
al-fatihah buat cikgu sekolah aq kat SMK Seri Pagi yang telah meninggal dunia akibat penyakit nie...
well,aq pun batuk xsurut-surut..suare makin hilang tapi exam semakin rancak..
doktor pesan..klu demam panas 38 darjah ke atas..mungkin aq pun kene kuarentin..

bak kate kawan2.."sekarang nie,syarikat yang paling untung adalah syarikat yang jual mask"
ape tak nyer..klu mask hanya boleh di pakai 24 hour then kene tukar mask baru..memang la dieorg untung...

tapi lecture aq plak kate sekarang nie ade virus baru...B1N1..
pernah dengar x??
1st aq dengar terperanjat gak...sebabdalam berite x kuar lagi...
rupe2 nyer..B1N1 tu virus bini a.k.a isteri...
takut bini atau takut kene leter tu aq xpasti...
hanya si suami yang memahami...huhu
macam2...=P
klu korang mane yang korang rase lagi bahayer??

ade gak aq doa supaye virus nie p serang orang zionist kat palestine tu...biar mati merane semua..tapi xde la plak virus nie kat sane...

ade gak yang fikir..virus2 nie adalah rancangan orang atasan untuk lakukan ubat dieorang...
tak tau la nak cayer atau tak...just dengar jer...

ape2 pun, aq pernah dengar (xpasti dari mane)
di akhir2 zaman (hampir kiamat), akan timbul mcm2 penyakit yang pelik...
well,aq rase lepas JE,SARS,seleseme burung and sekarang H1N1 da menunjukan tande2 tu...

ape2 pun kematian tu pasti..mcm mane kite nak mati tu hak ALLAH...
teringat ayat al-quran yang sebut...
"sesungguhnya kamu mengharapkan mati(syahid) sebelum kamu menghadapinya,sungguh kamu telah melihatnya dan kamu menyaksikanya"-ali-imran:143

memang kite selalu harap kite akan mati syahid...tapi klu depan mate kite berlakunye kematian tu, sanggup ke kite menghadapainya??which is kite sendiri tau usaha kite untuk dapat syahid..

hari nie aq terfikir..layak ker aq untuk syahid dan berada di sisi Rasulullah di akhirat kelak...

p/s:aq rase lelaki lagi takutkan B1N1 dari H1N1..haha=P

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

try tengok

advice (10) aku (24) art (11) bestfrenz (2) cerpen diri (1) cinta (53) dakwah (15) daurah (19) diaries (95) english (11) fakta (1) family (1) free (5) friend (28) gaza (4) hadith (2) hurt (4) iklan (1) insaf (37) islamic (37) jihad (7) jiwakacau (16) lirik (10) love (54) lyrics (7) nasyid (7) o (13) palestine (7) perantau (12) photography (10) puase (7) sahabat (34) sajer jer (38) share (3) sharing (207) soalan (52) stalker (4) tazkirah (17) usrah (15) video (5) wordless wednesay (1)