peace =P

Monday, May 2, 2011

understanding


bukan mudah untuk seseorang memahami atau difahami...

bagi yang cuba memahami:
"teringin rasanya memahami seseorang itu lebih dr orang lain...
agar diri ini lebih bermakna dari orang lain...
teringin rasanya untuk cuba memahami....
agar tiada salah faham yang akan mengisi..."

bagi yang xingin difahami:
"cukup bagi aku, diri aku sendiri....
cukup bagi aku, kesah aku sendiri...
xperlu difahami dan tiada sebab utk kamu memahami..."

segalanya jelas...kan??
cuma...

bagi yang cuba memahami:
"hati mungkin akan sedikit tercalar...mungkin juga fobia...
mungkin juga cuba mencipta prinsip hidup yang baru...
untuk tidak mahu lagi memahami..."

bagi yang xingin difahami:
"aku sememangnya tidak sedar kehadiran orang yang cuba memahami~~
sebab aku tidak mahu dan tidak paksa sesiapa untuk faham...."

p/s: ok..bile time2 exam...emosi akan mula terganggu...klu tidak betul tali pegangan, tersilap langkah membawa padah...

4 comments:

Anonymous said...

understanding is very subjective words... not all thing about someone we can know..and dont ever think that someone will know about urself too... but believe me.. live is more than understanding.. its about trying and dnnt ever say GIVE UP

shah mohamad said...

@anonymous:
very subjective...
but without understanding,the worse things will happen..because we dont understand..don't u think so anonymous??
trying nad nver give up..i'll note that~~

Anonymous said...

pada pendapat aku...tanpa persefahaman akan terjadi bnyk ketidaksefahaman, tapi kita kne faham nak mencapai satu persefahaman mesti akan terjadi bnyk kali pertelingkahan, aku setuju jek kate anonymous kat atas tu, klau kita berkawan kita msti cuba nak mencapai persefahaman tu dan jgn berputus asa, kerana persefahaman xbleh dicapai ngan mudah dan aku rse anda perlu memikirkan 2 kali sebelum berkata2...ok
p/s fikir sebelum bertindak, jgn sampai satu tahap and akan menyesal dengan perbuatan anda...bye _budak penang_

shah mohamad said...

@_budak penang_:
ok..try to note all the point...
thankz 4 the opinion given...appriciate that...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

try tengok

advice (10) aku (24) art (11) bestfrenz (2) cerpen diri (1) cinta (53) dakwah (15) daurah (19) diaries (95) english (11) fakta (1) family (1) free (5) friend (28) gaza (4) hadith (2) hurt (4) iklan (1) insaf (37) islamic (37) jihad (7) jiwakacau (16) lirik (10) love (54) lyrics (7) nasyid (7) o (13) palestine (7) perantau (12) photography (10) puase (7) sahabat (34) sajer jer (38) share (3) sharing (207) soalan (52) stalker (4) tazkirah (17) usrah (15) video (5) wordless wednesay (1)