peace =P

Saturday, May 7, 2011

langkah

i'm not sure, what is "langkah" in arabic, but i know...
muntalaq mean langkah bermula...

someone ask me:
"betul ke nie ujian kite??"
"ape y kite rancang, x macam yang kite rancang.."

me: "yup, ini lah ujian.."

mungkin dalam keadaan depress, kite akan rasa mcm2 dgn takdir yang berlaku...
kite rs xbermaya, xde mood, rs nk larikan diri dr dunia y penuh dgn harapan y palsu...
tp bile smpai satu tahap...kite akan dapat rase hikmah disebalik setiap kejadian yang berlaku...
sudah menjadi fitrah manusia yang inginkan hikmah itu didepan mata (muqadimah tafsir fi zilal)
tp, keyakinan dan pegangan y kuat akan buat kite sabar dan tabah dlm hidup...

the truth is:
mungkin aq tertekan dgn kehendak dan keperluan...
kehendak nak abiskan degree 3 tahun, mcm kne pending dulu...
dan atas sebab kehendak tidak dapat dipenuhi...
keperluan jd mcm bukan lagi keperluan...
mood: mula rs malas nk amik tahu segla bende...rase mcm.....xbest...
mungkin rs nk marah sepanjang masa...mungkin rs xbley nak bercakap dgn baik...
setiap word mula ditemani dgn air mata...
n bile dipikir2 balik...knape la jd mcm nie???
kehendak menguasai diri melebihi keperluan...
binasa la jiwa klu mcm nie...

mungkin helaian 1-2 muka surat al-quran da xcukup lagi utk tenang kan hati and jiwa yang berkecamuk...kne tambah bilangan page nie...

semoga Allah permudahkan urusan...

p/s: rs mcm Allah da bg aku uruskan dunia aku sendiri...teruk nye aq sebgai insan dan bukan manusia...

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

try tengok

advice (10) aku (24) art (11) bestfrenz (2) cerpen diri (1) cinta (53) dakwah (15) daurah (19) diaries (95) english (11) fakta (1) family (1) free (5) friend (28) gaza (4) hadith (2) hurt (4) iklan (1) insaf (37) islamic (37) jihad (7) jiwakacau (16) lirik (10) love (54) lyrics (7) nasyid (7) o (13) palestine (7) perantau (12) photography (10) puase (7) sahabat (34) sajer jer (38) share (3) sharing (207) soalan (52) stalker (4) tazkirah (17) usrah (15) video (5) wordless wednesay (1)