peace =P

Tuesday, May 17, 2011

sensei


sensei(japanese)/ guru(malay)/ teacher(english)/ laoshi(chinese)....
16 may 2011...
xde hal lain y akan muncul dalam kotak kepale kite melainkan...
"yup, hari nie hari guru"....

jom imbas kembali 5 tahun lepas...

mase tu umur aku...17 tahun...lebih kurang sweet 17th la...haha
hidup aq lebih suke main2 je...
suke2...gurau2...erm~~lebih kurang gitu la...
smpai la dtg seorang cikgu y aq minat...haha

die student praktikal UPM...(tempat aq blaja skang)
kos bac. pend (bahasa melayu sebagai bahasa pertama)...
serius...time nie aq da start blaja2 jd stalker....
nk dijadikan cerita...bile cikgu nie nak habis praktikal...
mase tu aq rs mcm kehilangan la gak...(padahal cikgu tu xajar pun kelas aq...haha)
die just pernah jage kelas aq waktu cikgu bahase melayu aq xde...
tu pun dalam 30 minit je kot...kenangan tu~~~haha

mase die nk tamat praktikal tu, aq de la bg gift...
1st time dlm life aq bg gift kat org...
then, ckgu tu pun mesej la aq balik...
die kate "sy nk bg sesuatu kat awak...emm,besok jumpe sy"
ohhooo...nervous nie~~
besoknye bile aq jumpe die...die bg aq satu penande buku..
serius, aq mmg suke dpt n kumpul penande buku (ok..walaupun aq xminat membaca...)
kat penande buku tu tertulis...

cikgu saiful + no phone (rahsia~~~haha)
"sebuah mahligai bermula dari seketul bata, kejayaan yang sedikit bukanlah satu kegagalan, tetapi ia permulaan menuju puncak kejayaan...insya-Allah"

dan apa yang paling aq rs terkesan dalam life aq adalah...
kat penande buku tu ade satu logo yang menjadi punca di mana aq sekarang...
yup...logo UPM...serius logo UPM mmg cun~~~(logo uni lain pun ok gak..)


aq mula ade impian utk masuk UPM sebab penanda buku tu...

dan bermula kat situ, aq mohon masuk UPM walaupun aq tau aq akan ke Sarawak waktu tu...
dan ade la beberapa sebab lain...
and guess what...i am UPM student for 5 years now...

ade seorang ustaz cakap...
"turning point kite kadang2 bukan lah dr satu2 masa, atau satu2 ceramah....tp ia bermula dari awal lagi...setiap org y muncul dlm life kite adalah menjadi as sebab siapa kita sekarang..."

dan yang pasti bukan cikgu saiful je...
pada aq setiap insan y pernah muncul dlm life aq adalah cikgu aq....
xkire siapa die, baik mak ayah, org awam, best friend, friend, dan sape2 jugak pun...
terima kasih atas segala ilmu...
mungkin tanpa mereka aq xreti nak makan gune tgn,
mungkin tanpa mereka aq xreti membaca,
mungkin tanpa mereka aq xkenal penciptaku...
sesungguhnya jasa semua akan dikenang smpai mati...insya-Allah...

terima kasih buat semua cikgu, and also lecturer...
# sek.keb.kampung cheras bharu (1995-2000)
# sek.ren.agama Kampung Cheras Bharu (1995-2000)
# sek. men. keb. Senanwang Dua@ Seri Pagi (2001-2005)
# Universiti Putra Malaysia Kampus Bintulu (2006-2009)
# Universiti Putra Malaysia, Serdang (2009-present)

p/s: 2 hari lepas dpt mesej dari cikgu saiful...katenye die nk kawin jun nie kat Muar, Johor...hope dapat g...insya-Allah...

3 comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

try tengok

advice (10) aku (24) art (11) bestfrenz (2) cerpen diri (1) cinta (53) dakwah (15) daurah (19) diaries (95) english (11) fakta (1) family (1) free (5) friend (28) gaza (4) hadith (2) hurt (4) iklan (1) insaf (37) islamic (37) jihad (7) jiwakacau (16) lirik (10) love (54) lyrics (7) nasyid (7) o (13) palestine (7) perantau (12) photography (10) puase (7) sahabat (34) sajer jer (38) share (3) sharing (207) soalan (52) stalker (4) tazkirah (17) usrah (15) video (5) wordless wednesay (1)