peace =P

Friday, April 29, 2011

walimah

walimah a.k.a wedding...

oxford dictionary said: "marriage ceremony." (thatz it??!!)
ok then...ceremony...ok...ok....

haha...as simple as that huh??
walimah is hav much bigger thought than that ok...
xperlu jelaskan..takut ade kanak2 belum 23 tahun membaca blog ini...
anyway..knape 23??
jawapan aq: suke la...haha
gurau2...sebab aq da 23 tahun kan..sebab tu la...(derr...sebab tu jek...dull..)


ok...
jemput la dtg ke walimah aq....~~
s:"ko nak kawin da??"
a:"well....da tua pun aq kan??"
haha....
nervous nie...ops~~

ops~~walimah aq punye kawan...
xcakap habis plak td..so, aq xbley la nk jemput melainkan tuan punye badan yang jemput...
xper2...time aq nanti aq jemput...
haaa....yang belakang tu jgn la nagis guling2 sebab xdapat p...
nti aq post gamba..haha

ape2 pun, i'm happy for her...finally, she found her prince...
me??don't know...one time...another time...sometimes....=P

erm, letih jugak drive jauh2 nie sebenarnyer...
baru balik dr walimah belah perempuan...yup, kat batu gajah...
belah lelaki kat kelantan...xsanggup...
hari semalam, bangun pukul 4 pagi and skang da masuk 2 pagi...
almost 24 hour berjaga...terbaik~~
ape2 pun jaulah mmg best...


ade satu bende aq suke hari nie...kate2 dr seorang yang tidak dikenali...
agak dapat memberi tamparan pada aq gak la...tgk ape die cakap...
"cabaran dan duaan dalam dunia xkan ad pnghujungnya kecuali kita akan dapat merasai pe balasannya di akhirat kelak...so be patient dan letakkan kesabaran dalam diri anda...jangan sesekali rasa benci terhadap ujian yang diberi.... sandarkan usaha dan tawakal anda kepada ALLAH S.W.T.... kerana salah satu penyebab tension adalah kerana kurangnya keberantungan diri kita kepada ALLAH S.W.T."

well, aq rs sgt betul pun...bile hubungan dengan Allah xsettle...yang lain jd susah sgt...
aq harap sgt aq dapat putar balik waktu...tp itu sangat mustahil...
so, ape y aq bley buat is betulkan keadaan kepada y lebih baik..right??

p/s: ape yang berlaku dalam hidup aq selama 23 tahun nie, siapa yang aq jumpe, apa yang aq dapat dan apa yang aq hilang...semuanya ade hikmah yang tersendiri...adakala ia menampar, adakala ia membuat aq senyum di malam hari...tp satu bende yang aq yakin...
takdir Allah itu sesuatu yang terbaik dan sgt adil...

AKU RINDU RASULULLAH SAW....SGT RINDU!!!

2 comments:

MusYunk said...

its almost frequently u said bout ur "walimah" to me...then one thing i remind u over and over and over....
~ ckp awal2 bout ur walimah..then i can adjust mine...^^

shah mohamad said...

don't worry la sis...
i xde calon..n i know u have one...
so, what u waiting for..ahaks~~
since i'm the youngest..so,my walimah will be the wedding of the year...so, i need to collect money first la..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

try tengok

advice (10) aku (24) art (11) bestfrenz (2) cerpen diri (1) cinta (53) dakwah (15) daurah (19) diaries (95) english (11) fakta (1) family (1) free (5) friend (28) gaza (4) hadith (2) hurt (4) iklan (1) insaf (37) islamic (37) jihad (7) jiwakacau (16) lirik (10) love (54) lyrics (7) nasyid (7) o (13) palestine (7) perantau (12) photography (10) puase (7) sahabat (34) sajer jer (38) share (3) sharing (207) soalan (52) stalker (4) tazkirah (17) usrah (15) video (5) wordless wednesay (1)