peace =P

Friday, April 29, 2011

kacau


yeah~~assignment masih xsiap...
and aq sangat benci group assignmnt...
sebab??
one thing to note this day:
promise to myself, xkan amik lagi diorg jd ahli group...note that!!!!
cukup la seksa semester nie...
klu situasi nie zaman keje...
confirm aq da fired awal2 lagi...
bukan banyak pun...
cume buat kerje sendiri and tolong jangan bagi sampah kat org lain...
thatz it!!! susah sgt ke??
(ok..nie luahan perasaan org yang jiwa kacau)

perasaan aku, emosi aku, jiwa aku, minda aku...semuanye serabut, kacau~~

~~romantiknye bila Nabi Nuh a.s meluah rasa sakitnya hati, dan kecewa baginda terhadap kaumnya kepada
Allah swt..kerna siapa lagi yang mampu mengerti jika bukan Allah Yang Maha Mengetahui...~~

yup...itu yang aq patut buat...
mengadu pada Allah swt atas segala kesakitan...kekacauan yang melande...

serius hancur life aq bile buat assignment a.k.a kerje sihir (sgt benci aq melakukanye)...
bacaan tarbiyah ntah ke mane...hafalan ntah ke mane....
juzuk 30,xsettle lagi..(kne mngaku gak bende nie...ini kenyataan hidup aq yang miserable)
thankz to Allah, al-quran menjadi teman setia mendengar tangisan dan luahan hati...

"sesungguhnya dengan mengingati Allah hati akan menjadi tenang"
serius ayat nie mmg betul2 shifa' ar pada aq saat2 marah nie...

plus satu bende aq kne highlight hari nie:
"dont put 100% trust on others, coz if they hurt you, it would kill you"...
even ur best friend....note that!!!

mungkin aq patut pegang kate2 aq 4 tahun yang lepas...
there will no best friend in this world...coz why??
coz it actually never exist...arghhh~~peduli la...
so, cause i already do a stupid things, so kne telan la rs sakit tu...

ok, cukup...byk bende kne focus...or i will fail this exam..
da ar carry mark mmg xbayk...hancus result aq sem nie...
ok2...cukup...makin stress aq tulis blog nie...
ingat nk release...makin pikir makin sakit hati...done and STOP!!!

p/s: bosan aq tgk assignment yang ntah ape2 tu...da ar buku xbukak lagi...besok nk exam da...serius aq benci group assignment~~!!!!!

6 comments:

ellaenor said...

Hambe first time baca blog ang...love dari Ella

Anonymous said...

cabaran dan duaan dalam dunia xkan ad pnghujungnya kecuali kita akan dapat merasai pe balasannya di akhirat kelak...so be patient dan letakkan kesabaran dalam diri anda...jangan sesekali rasa benci terhadap ujian yang diberi.... sandarkan usaha dan tawakal anda kepada ALLAH S.W.T.... kerana salah satu penyebab tension adalah kerana kurangnya keberantungan diri kita kepada ALLAH S.W.T...

shah mohamad said...

@ellaenor:
thankz coz singgah...adoi,sorry la sebab first time dtg, tgk aq tgh serabut..serius sorry...

shah mohamad said...

anonymous:
jazakallah khoiron kasiron..

mungkin hubungan dgn Allah jugak tak terjage lately...thatz also can cause pressure and frustrated...
anyway, thankz..note that!!

sam_sunshine06 said...

biasa la kawan2.. ada yang mampu bagi support ada gak yang macam parasit.. yang tumpang kita 100%.. tapi apa yang pasti.. tyme cari rakan group tue.. tue la kita kena pandai pilih.. yang mana boleh buat keja.. atau jadi beban.. kalau dier x tahu pun jz bagi support pun dah cukup kan..

shah mohamad said...

@sum_sunshine06:
tau xper...setuju~~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

try tengok

advice (10) aku (24) art (11) bestfrenz (2) cerpen diri (1) cinta (53) dakwah (15) daurah (19) diaries (95) english (11) fakta (1) family (1) free (5) friend (28) gaza (4) hadith (2) hurt (4) iklan (1) insaf (37) islamic (37) jihad (7) jiwakacau (16) lirik (10) love (54) lyrics (7) nasyid (7) o (13) palestine (7) perantau (12) photography (10) puase (7) sahabat (34) sajer jer (38) share (3) sharing (207) soalan (52) stalker (4) tazkirah (17) usrah (15) video (5) wordless wednesay (1)