peace =P

Saturday, April 23, 2011

bukit

bukit is not gunung...meaning that bukit is hill (google translate) and gunung is mountain...

ok, x update 2 hari...what actually i do this two days??
erm~~let me think??
sleep??eat??and...ok..itu tipu...

aq dengan ini mengisytiharkan dengan baik dan sopan nye...
"AKU BUAT ASSIGNMENT SORANG2, k..."~~serius

well, when my groupmate act like forget to do the assigment that need to be send on friday (22nd april 2011), then i need to do it all alone...xper~~quite fun to do 53page assignment about marketing plan in only 11 hour left...what an experience..haha...ok, stop talking bout those REALLY GREAT experience...

talking about experience,
last day...on 21st april 2011...for the first time i go hiking...wow~~!!!
hiking to BUKIT TABUR with GENG SLIDE GUNUNG...
and the idea come from mr.as sobah mohamed n geng...terbaik la~~
anyhow, sgt la unexpectednyer...dgn xprepare ape2...air pun xbwk...
hebat xhebat cek, meh habaq mai...haha
bangun 3 pagi and balik 1 tgh hari...padahal, 2.30 ptg ade discussion...
serius letih sgt kot hari tu...mood malam...serius down~~

i just want to see the sunrise actually coz someone use to give me that sunrise as a gift...
who??who else..my best friend of course...
so, i took some picture...somehow, kabus tebal sgt...sunrise xnmpak sgt...
ape2 pun, kenangan kot...
siap solat subuh atas bukit smbil menikmati gaung yang amat la dalam nye...
haha...

aq:"boleh ke lalu nie??"
sobah:"boleh je...selame org panjat bukit ni, baru sorang je yang meninggal..."
aq: "apesal ko citer bende tu skang~~nervous"
sobah: "la betul la...ramai je jatuh, tp pokok kan banyak...sorang je pun meninggal"
aq: mati la..(dlm hati)

serius kiri kanan gaung...and yang tinggal mmg batu seketul utk dipeluk...
haha...stamina xcukup membuatkan aq terpakse brenti smpai puncak ke-8..
yang lain smpai je atas...
sayang la plak x daki abis...
xper2...next time i'll be prepared more la...haha...

satu bende yang paling terkesan utk aq sejak naik bukit tabur nie adalah:
1. klu la seruan perang smpai, stamina aq serius xcukup...
2. teringat kisah Thariq b. ziad and para tenteranya
3. Hanya Allah sebagai pelindung and pemberi segalanya
4. Alam itu indah dan ada masa ia mampu menjadi musuh
5. gunung2 nie la yang akan berterbangan mcm debu masa kiamat nanti...serius!!!
(semua nie tazkirah alam pada aq hari tu)

semua tu aq pikir mase naik bukit tu...
and my preparation??
insya-Allah aq nak jadi tentera Allah yang cukup bersedia...

anyway,byk nye citer...bosan??alrite~~~~
jom tegok gmba terbaik..haha


dari puncak bukit tabur
yeah~~akan ku tawan mu satu hari nanti..haha
lihat la dunia~~
wan,team,sue
pelakon terbaik~~
i am a camera man...thats it~~
to my best friend: ur gift is real beautiful...thankz
love this~~




my best picture i take...

p/s: sape la memandai heck facebook den nie...adoiyai...kne tukar password ni...

2 comments:

KhaTijah said...

salam...
orait..
alhamdulillah..
dah de calon masulah tuk pogram daki bukit bersama akhawat..

shah mohamad said...

insya-Allah...
teringin gak wat prog gini...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

try tengok

advice (10) aku (24) art (11) bestfrenz (2) cerpen diri (1) cinta (53) dakwah (15) daurah (19) diaries (95) english (11) fakta (1) family (1) free (5) friend (28) gaza (4) hadith (2) hurt (4) iklan (1) insaf (37) islamic (37) jihad (7) jiwakacau (16) lirik (10) love (54) lyrics (7) nasyid (7) o (13) palestine (7) perantau (12) photography (10) puase (7) sahabat (34) sajer jer (38) share (3) sharing (207) soalan (52) stalker (4) tazkirah (17) usrah (15) video (5) wordless wednesay (1)