peace =P

Monday, April 11, 2011

try

try a.k.a cuba(malays word)

no matter how much you try to understand, u will never understand if that someone don't want you to understand himself...
wasted?? i don't know...

normally i get this advice:
" hati tu Allah yang pegang...walau kita habiskan seluruh masa dan duit untuk itu, kite tetap tak mampu untuk memiliki hati itu...sebab hati itu milik Allah...so, ape yang perlu dilakukan is berdoa pada Allah hati itu mampu dimiliki..."

but, human have limits...(i made that statement)
anyways, i have limits...which i hope i don't...
really wanna cry right now...(already)
can't even focus on assignment...

thankz to this song: bersama-devotees

at least i feel cool a bit...
and makes me feel miss my best friend a lot...jap lagi nak call la...=)
besok ulang tahun my best friend...
jauhnya die..susah nk bg hadiah...sorry~~
terpakse la xbagi....hehe

anyway,this is for you:



Kita pernah bersama
Menempuh onak dan duka
Tidak pernah putus asa
Walau dugaan datang melanda

Dikau pernah bertanya
Bila bahgia akan tiba
Ku berkata bersabarlah
Serahkan saja pada yang ESA

Bila masanya menjelma
Kebahgiaan akan tiba
Namun tidak mungkin ku lupa
Kenangan indah kita bersama

Menempuh onak cabaran
Dan liku hidup yang panjang
Tidak mungkin hidup ini sepi
Selagi ku masih di sini

Bila masanya menjelma
Kebahgiaan akan tiba
Namun tidak mungkin ku lupa
Kenangan indah kita bersama

Kini terungkai sudah
kisah hidup kita
Berbekal taat dan sabar
Pastikan berjaya


p/s: gambate team!!! i'm stronger than i thought...left the sadness behind and get looking for the brighter day...

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

try tengok

advice (10) aku (24) art (11) bestfrenz (2) cerpen diri (1) cinta (53) dakwah (15) daurah (19) diaries (95) english (11) fakta (1) family (1) free (5) friend (28) gaza (4) hadith (2) hurt (4) iklan (1) insaf (37) islamic (37) jihad (7) jiwakacau (16) lirik (10) love (54) lyrics (7) nasyid (7) o (13) palestine (7) perantau (12) photography (10) puase (7) sahabat (34) sajer jer (38) share (3) sharing (207) soalan (52) stalker (4) tazkirah (17) usrah (15) video (5) wordless wednesay (1)