peace =P

Wednesday, July 29, 2009

love=cinta=sarang=ai=pyar


10:08-seremban, n.sembilan

assalamualaikum...

jauh aq berjalan hari nie..yang pasti bukan menggunakan kaki la..
just klik and u can go anywhere...

sambil aq mendengar lagu yang baru 12jam lepas aq download..aq rase macam nak share sesuatu dengan sape2 yang nak dirinya disharekan..

jatuh cinta bukan satu perasaan yang salah..
ape yang salah adelah dengan sape kita bercinta tu...

pernah aq diceritakan oleh seorang yang layak aq panggil adik..
"akak..adik tanye seseorang tu..bley ke bercinta..??"
"seseorang tu kate bley klu still jage batas"(mungkin maksudnyer xpegang2)

aq jawab..
"ape yang kite nak jage adalah hati...."
"klu hati kite da xcintakan Allah..bley ke kite dapat syurga??.."
"tak de istilah cinta islamic dalam islam.."
"klu hati kite bataskan untuk cintakan manusia atau meterial,then cinta kite mesti untuk Allah je.."

habis tu..cintakan suami tu??
"cintakan suami pun saper yang suruh??"
"Allah yang suruh kita taat dan cintakan suami kita.dan klu kita cintakan Allah, automatikly kita akan cinta kan semua manusia..."
"tapi cinta yang menghampiri zina kan Allah da larang..."
"sebab tu Allah kate jangan hampiri zina..klu buat ape tah lagi ye x??"

adik angguk tanda setuju...

ade jugak kate2 yang aq petik dari seseorang yang aq kenal dalam friendster...
die kate..ade ustaz cakap...
"nak couple, boleh jer...tapi couple kat tempat yang bukan milik ALLAH..."

tersenyum aq bace kate2 tu...
Allah sentiasa sayang kite..kenape susah untuk kita cintakan Allah...

p/s:mase aq dengar lagu edcoustic-aq ingin mencintaiMU, aq rase rindu sangat dengan seseorang yang bernama Muhammad bin Abdullah..bace plak entry joegrimjow pasal umar..aq rindu zaman rasulullah dulu...nak rase islam yang pior...aq rindu nak jadi hamba yang taat...

2 comments:

joegrimjow said...

kene cari yg sesuai dengan jiwa
pasangan ni susah nak cari
ishh

hidayah said...

assalamualaikum..team ada permintaan,banyakkan lagi soalan vs jawapan macam ni.best2 =)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

try tengok

advice (10) aku (24) art (11) bestfrenz (2) cerpen diri (1) cinta (53) dakwah (15) daurah (19) diaries (95) english (11) fakta (1) family (1) free (5) friend (28) gaza (4) hadith (2) hurt (4) iklan (1) insaf (37) islamic (37) jihad (7) jiwakacau (16) lirik (10) love (54) lyrics (7) nasyid (7) o (13) palestine (7) perantau (12) photography (10) puase (7) sahabat (34) sajer jer (38) share (3) sharing (207) soalan (52) stalker (4) tazkirah (17) usrah (15) video (5) wordless wednesay (1)