peace =P

Wednesday, July 29, 2009

kesunyian serdang

7:25-seremban, n.sembilan

assalamualaikum...

pagi nie, aq yakin upm serdang yang semalamnyer dipenuhi orang kini mesti sunyi sesunyi nyer...

tergempar bila keluar surat merah tanda warning kuarentin H1N1 pada pukul 3ptg semalam..
sms demi sms yang lecture-lecture terime untuk berhentikan klas...tapi ade jugak yang teruskan..
berduyun-duyun student mengangkut beg untuk balik..jem gak la...
al maklum ler 31 ribu student di halau balik dalam mase 24 jam..fuhhh...

sian dak2 sabah sarawak kene stay kolej..sebab klu nak balik umah n datang balik minggu depan duit dalam poket kene ade kire RM 1000 sebab duit tiket on spot...

sape sangke virus sehalus itu telah menggemparkan uni aq yang besar dan gah tu...
kadang-kadang kite rase H1N1 tu sekadar virus yang mungkin akan membawa maut...

kenape kite xnak pikir yang virus tu sebenarnyer petanda kepada detik-detik akhir kehidupan dunia??

terlalu banyak penyakit pelik yang da Allah turunkan buat kite...virus datang jumpe vaksin dan akan datang virus baru yang lain..bende da berlanjutan dari dulu lagi..tapi manusia tak gak sedar2..lagi2 US yang da nak hancur tu...yahudi-yahudi laknatullah tu pun, buat la ape korang nak buat..ape yang pasti aq akan tuntut balik semua nyer kat akhirat kelak..tunggu ar...

btw, nak share gak..pagi tadi bukak email..aq da agak da dari hari tu lagi..kematian MJ mesti ade kaitan dengan konspirasi puak2 yahudi giler tu...al maklum la..bile orang popular da masuk islam..saper jer yang nak jeles klu bukan puak-puak pelampau tu...
ape2 pun, buat la ape korang nak buat...

who know what a next second could change...
Allah nak tarik balik ape yang die da pinjamkan senang jer..kite sebagai islam jgn la jadi islam sekadar name jer...saat semua orang sedang berjuang bangunkan islam, kenape kite still berdiam diri..lagi-lagi kat malaysia nie...orang islam seakan-akan xsedar tanggungjawab (aq termasuk la yer)...solat,zakat,puase tu memang da wajib...yang aq kate xsedar tanggungjwab is...untuk sebarkan islam..berape orang jer yang buat...

ingat la..klu Rasulullah dulu xsebarkan islam pada kaum die..kite pun xkan dapat rase nikmat islam tau...

renung-renungkan dan selamat beramal...

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

try tengok

advice (10) aku (24) art (11) bestfrenz (2) cerpen diri (1) cinta (53) dakwah (15) daurah (19) diaries (95) english (11) fakta (1) family (1) free (5) friend (28) gaza (4) hadith (2) hurt (4) iklan (1) insaf (37) islamic (37) jihad (7) jiwakacau (16) lirik (10) love (54) lyrics (7) nasyid (7) o (13) palestine (7) perantau (12) photography (10) puase (7) sahabat (34) sajer jer (38) share (3) sharing (207) soalan (52) stalker (4) tazkirah (17) usrah (15) video (5) wordless wednesay (1)