peace =P

Wednesday, July 8, 2009

B.O.S.A.N


11:37 AM-Serdang

assalamualaikum...
B.O.S.A.N...
mungkin perkare nie da selalu sangat orang ungkapkan...mungkin kerana mereka merasekan hidup ini hanyalah sebagai hadiah kehidupan..tiada arah tuju, tiada pengakhiran...

B.O.S.A.N...
mungkin perkataan ini selalu bermain dalam fikiran aq sekarang...bangun pagi, naik bas, samapai kelas..pastu kalau salah tempat kuliah, naik bas lagi dan kemudian bile sampai kelas..be;ajar dan setelah abis semua subjek di sumbat dalam otak kepale..pastu balik basuh baju dan rehat...belajar sikit2 malam, bace al maksurat + al quran dan terus tidor... solat jangan tinggal yer..besok mungkin akan berlaku bende yang sama...tu istilah BOSAN pada aq sekarang...hidup yang biasa dan lansung xberbeza dengan orang lain...

B.O.S.A.N...
perkataan tu tak akan muncul klu aq adalah akhwat yang mantap..aq tau aq ade tujuan..aq tau aq ade bende yang harus aq selesaikan dan aq tau apq yang aq mahu dalam kehidupan ini...tapi kenape perkataan tu x putus2 muncul dalam otak kepale aq..aq perlukan kekuatan..betul ape yang akhi kate..bile kite x berusaha mencari, kita akan hanyut dengan deras arus dunia yang tak pernah tenang...aq tau semua tu...

B.O.S.A.N...
aq harap cukuplaj perkataan tu muncul dalam hidup aq..menjadi seorang muslim tak pernah BOSAN malah itu lah yang paling mnyeronok kan...Rasulullah s.a.w juga pernah bersabda:
"semua muslim itu akan masuk syurga kecuali yang enggan.."
aq xnak jadi orang yang enggan mengikut apa yang rasulullah dah ajar dan ape yang Allah da suruh...

aq harus bangun dari mimpe ngeri nie...

buat kak mas dan halijah..klu nak masuk kos kiteorang pun ade kosong lagi..keh keh=)
buat aisah n dayah..lepas abis jual ayam nanti balik la semenanjung cpeat2..bley jumpe untuk kumpul balik semangat kiter...gambate neh to all akhwat...

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

try tengok

advice (10) aku (24) art (11) bestfrenz (2) cerpen diri (1) cinta (53) dakwah (15) daurah (19) diaries (95) english (11) fakta (1) family (1) free (5) friend (28) gaza (4) hadith (2) hurt (4) iklan (1) insaf (37) islamic (37) jihad (7) jiwakacau (16) lirik (10) love (54) lyrics (7) nasyid (7) o (13) palestine (7) perantau (12) photography (10) puase (7) sahabat (34) sajer jer (38) share (3) sharing (207) soalan (52) stalker (4) tazkirah (17) usrah (15) video (5) wordless wednesay (1)