peace =P

Thursday, April 30, 2009

kadang-kadang



11:39 PM

bismillah n assalamualaikum...

firstly, bile sebut jer kadang-kadang, kite selalunyer terbayang filem p.ramlee "nujum pak belalang"..

tapi kadang-kadang yang aq nak ceriter nie bukan kadang-kadang tu...

just nak share skit...
kadang-kadang kiter rase susah biler Allah bagi ujian..tp kite x sedar yang sebenarnyer Allah nak tengok mcm mane kiter nak takle rase cinta pada Allah...

kadang-kadang kiter sedih bile ade mehnah yang besar...tapi sebenarnyer Allah nak tau yang kiter sebenarnyer di uji supaya dapat membayar mahar syurga...

kadang-kadang kiter rase kite da ade segalanya, tp kiter luper masih ade insan lain yang masih mengikat perut untuk terus hidup...

semua kadang-kadang tu sebenarnyer kite di uji...benar..mahar syurga Allah sangat mahal...memang kadang-kadang kita akan rase sedih dan jatuh...tapi, sedar lah masih ramai akhwat n ikhwah di luar sane yang mahu menolong kiter...

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

try tengok

advice (10) aku (24) art (11) bestfrenz (2) cerpen diri (1) cinta (53) dakwah (15) daurah (19) diaries (95) english (11) fakta (1) family (1) free (5) friend (28) gaza (4) hadith (2) hurt (4) iklan (1) insaf (37) islamic (37) jihad (7) jiwakacau (16) lirik (10) love (54) lyrics (7) nasyid (7) o (13) palestine (7) perantau (12) photography (10) puase (7) sahabat (34) sajer jer (38) share (3) sharing (207) soalan (52) stalker (4) tazkirah (17) usrah (15) video (5) wordless wednesay (1)