peace =P

Tuesday, April 28, 2009

muntalaq..langkah bermula

9:11 PM

assalamualaikum...

tibe2 rase mcm nak sharing my life skit la dengan korang...
mcm mane bley start tarbiyyah IM dan usrah...tp skit je la..
coz, klu nak banyak-banyak kene kenal tuan nyer diri la...
bak kate mak, tak kenal maka tak tau...

somehow, i start with zero..zero tau bukan zorro..coz aq rase zorro belum dapat tarbiyyah lagi sampai sekarang...(kot la..)
aq bermula di padang bola jaring...tu namenyer tajmik dengan sukan...
pastu aq menang la gamez tu..then, ape lagi..akak yang sekarang aq panggil mak (kak salwa) pun belanje la makan...

pastu bermula lah langkah hidup aq dalam keterjebakan aq dalam dunia dakwah dan tarbiyyah nie..
memang banyak mehnah...dari dulu sampai sekarang...tapi semua tu seronok..
aq kenal bermacam2 jenis manusia...xperlu la cakap jenis yang mcm mane sebab macam2..kang penat nak bace blog aq nie..huhu
ape2 pun tu la langkah aq bermula..(muntalaq)



nie first buku usrah aq..banyak gamba dalam nyer...
kat cover buku tu pun ade naruto lagi...(giler ninja dulu)



nie buku ke-2..ade isi la..xde la potret banyak sangat..hehe

buku ke tiga xbley show sebab tu buku sekarang..nanti takut tak pas kat air port..kuang 3..



bagi blog plak...nie la laptop yang bernama "thariq" yang da banyak berjasa untuk semua assgment, bahan tarbiyah, hasil nukilan, movie untuk adik2 dan mcm2 lagi..

aq baru jer start blog nie..klu xbest tu memang biase la...
n klu sedikit lagha ke..mintak maaf la...
xperasan sangat...baru tahun nie start...kire aq suker la luah ape yang aq rase untuk dunia aq..aq harap ape yang berlaku dalam dunia aq akan membawa rahmat untuku di akhirat...begitu lah yang aq fikir mase letak nama blog nie fiddunya wal akhirah..

tapi klu korang kome..komen jer la...
no worry...aq jenis berlapang dada...

aq hanya insan biasa..dan xmungkin akan sempurna...
dan aq hanya menjadi diriku...

ok..adik2 da tunggu untuk makan malam same...
semoga ukhuwwah kami abadan abada...

wassalam...

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

try tengok

advice (10) aku (24) art (11) bestfrenz (2) cerpen diri (1) cinta (53) dakwah (15) daurah (19) diaries (95) english (11) fakta (1) family (1) free (5) friend (28) gaza (4) hadith (2) hurt (4) iklan (1) insaf (37) islamic (37) jihad (7) jiwakacau (16) lirik (10) love (54) lyrics (7) nasyid (7) o (13) palestine (7) perantau (12) photography (10) puase (7) sahabat (34) sajer jer (38) share (3) sharing (207) soalan (52) stalker (4) tazkirah (17) usrah (15) video (5) wordless wednesay (1)